В Офісі генпрокурора заперечили скасування арешту елітної яхти Медведчука

В Офісі генпрокурора заперечили скасування арешту елітної яхти Медведчука
В Офісі генпрокурора заперечили скасування арешту елітної яхти Медведчука

Елітна яхта колишнього народного депутата Віктора Медведчука в Хорватії перебуває під безстроковим арештом у двох провадженнях за підозрою ексдепутата.

Про це в Офісі генерального прокурора повідомили агентству Інтерфакс-Україна, коментуючи інформацію про нібито зняття арешту з яхти окружним судом хорватського міста Спліт.

"На сьогодні яхта перебуває під арештом у двох провадженнях стосовно екснардепа. Загалом здійснюється процесуальне керівництво у трьох провадженнях, у яких зазначена особа має статус підозрюваного або обвинуваченого", – повідомили у відомстві.

В Офісі генпрокурора запевнили, українські прокурори спільно з Міністерством закордонних справ продовжують вживати заходів щодо конфіскації та реалізації цієї яхти.

У відомстві нагадали, що з 2022 року в суді розглядають обвинувальний акт за фактами державної зради та порушення екснардепом законів і звичаїв війни. У ще одному провадженні – за фактами сприяння діяльності терористичних організацій "Л/ДНР" завершено досудове розслідування.

Читайте по темі: АРМА продало на аукціоні частину колекції годинників Медведчука

"Також спільними зусиллями Офісу генерального прокурора, МЗС і завдяки зібраній СБУ та ДБР доказовій базі, інституціям й уповноваженим особам ЄС було передано інформацію, необхідну для ухвалення рішення щодо накладення санкцій на активи екснардепа, включно з яхтою Royal Romance. Як наслідок, Європейський Союз 27 травня 2024 року запровадив персональні санкції щодо підозрюваного та його дружини", – додали в Офісі генпрокурора.

Там запевнили, що наразі яхта Royal Romance перебуває під арештом на основі безстрокових санкцій – її затримано в порту м. Трогір (Хорватія) згідно з рішенням постійно діючої санкційної групи, і вона не може покинути територію ЄС.

Водночас робота з українським МЗС і міжнародними партнерами щодо напрацювання механізму її конфіскації та реалізації триває, додали в Офісі генпрокурора.

Раніше перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив, що Національне агентство України з питань виявлення активів (АРМА) не може продати арештовану яхту RoyalRomance, яка належала екснардепу Віктору Медведчуку.

За його словами, суд у Хорватії скасував її арешт.

"Більше того, Україна в принципі може втратити цей актив. Окружний суд міста Спліт скасував арешт на яхту через відсутність обвинувального акту по кримінальній справі від Офісу генпрокурора", – зазначив нардеп. Джерело: https://biz.censor.net/n3501128

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus