Міноборони Британії: Втрати Росії в Україні досягли 550 тисяч осіб

Міноборони Британії: Втрати Росії в Україні досягли 550 тисяч осіб
Міноборони Британії: Втрати Росії в Україні досягли 550 тисяч осіб

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила 550 тисяч своїх солдатів, повідомив начальник штабу оборони Великої Британії адмірал сер Тоні Радакін на конференції в Лондоні.

Про це пише Newsweek

Радакін спрогнозував, що главі РФ Володимиру Путіну знадобиться п’ять років, щоб повернути армію до чисельності на лютий 2022 року, оскільки війна затягується, а перспективи її припинення практично не проглядаються. Ще п’ять років піде на “виправлення слабких місць”, додав він.

За даними британської розвідки, травень та червень стали одними із  найсмертоносніших місяців для російської армії у зв’язку з відкриттям нового фронту на Харківщині та активізацією наступу на Донбасі. За два місяці армія РФ втратила 70 тис. бійців, втрачаючи  понад 1,1 тис. осіб на день.

Нині Росія досягає “тактичних успіхів”, захоплюючи населені пункти в Україні “величезною ціною”, пояснив Радакін.

Читайте по темі: Авіаудар по Краснопіллю на Сумщині: Кількість поранених зросла до п’яти

Україна заявила, що Росія здатна щомісяця вводити до своїх лав до 30 000 нових солдатів. У той час, щомісячні втрати росіян становлять трохи більшу цифру.

За даними Генштабу, станом на 881-шу добу повномасштабної російсько-української війни, втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 568 тисяч осіб.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus