Хто стоїть за «Даймонд Пей» — платіжним монополістом українського грального бізнесу, яку пов’язують з РФ

Хто стоїть за «Даймонд Пей» — платіжним монополістом українського грального бізнесу, яку пов’язують з РФ
Хто стоїть за «Даймонд Пей» — платіжним монополістом українського грального бізнесу, яку пов’язують з РФ

Хто стоїть за платіжною системою «Даймонд Пей», яка за короткий період фактично монополізувала платежі на ринку грального бізнесу та взяла під контроль 70% усіх гральних грошей в Україні?

Як ми вже знаємо, 19 липня, НБУ призупинив надання послуг, а 22 липня позбавив ліцензії ТОВ «Даймонд Пей», на підставі контролю цієї компанії представниками РФ.

Виглядає дивно, що регулятору знадобився цілий рік та кілька медійних скандалів, щоб провести перевірку цієї платіжки, помітити їх злочинну діяльність та справжніх бенефіціарів.  Але вже як є.

Для того, щоб картина була більш повною, а причетні до схемної роботи «Даймонд Пей» чиновники розуміли, що їх співпраця з ворогом не залишиться без уваги суспільства - публікую кілька важливих фрагментів з матеріалів відповідних органів.

Ці епізоди не лише розкривають реальну структуру власності «Даймонд Пей», а й демонструють, як її власники виводили з неї гроші, уникали сплати податків та виплачували кошти родині члена КРАІЛ Євгена Яхнія, який вже маже рік блокує в КРАІЛ позбавлення російського Pin-UP ліцензії.

Читайте по темі: Азербайджан веде перемовини про постачання російського газу через Україну

Отже.

У 2023 році, маючи приблизно 18 співробітників, «Даймонд Пей» отримала чистий дохід від своєї діяльності у розмірі 2 602 646 000 грн., натомість чистий прибуток цієї платіжки склав приблизно 9% від доходу.

Для порівняння: у платіжної системи Нової Пошти «НоваПей», прибуток складає близько 50% від доходу.

«Даймонд Пей» занижує показники прибутків через оплату фіктивних послуг та незрозумілих виплат підконтрольним ФОПам та навіть державним службовцям. Таких суб’єктів налічуються більше сорока.

Ось платіжка, згідно якої 16.04.2024, ФОП Яхній Лілія Сергіївна, отримує від ТОВ «Даймонд Пей» 800 000 грн.

Цікаво, що людина з такими самими даними є працівницею департаменту ліцензування НБУ та є дружиною члена КРАІЛ Євгена Яхнія.

І це прямо сказано в декларації Лілії Яхній за 2023 рік.

А ось ще одна цікава платіжка «Даймонд Пей», від 1.04.2024, на 350 000 грн., на ФОП Тагієв Расім Сурхай Огли.

Тагієв не є членом КРАІЛ, проте за даними відповідних служб, він є одним з реальних власників платіжної системи «Даймонд Пей».

Формальним власником платіжки, через компанію ТОВ «Даймонд Консалт», є харків’янка Голубєва Вікторія Олексіївна, яка є дружиною, відомого в вузьких колах, харківського «бізнесмена-конвертатора» Олександра Чердака.

Читайте по темі: Розвідка США і Британії : Курська операція ЗСУ викликала питання в еліти РФ

При цьому, правоохоронні структури та НБУ вважають, що Чердак та Голубєва – лише міноритарні партнери в цьому бізнесі.

Реальними власниками «Даймонд Пей» вважаються Сігалов Максим Юрійович та Тагієв Расім Сурхай Огли.

Максим Сігалов є екс-депутатом Красногвардійської районної ради Дніпропетровської області від партії «Фронт Змін» та є співвласником іншої платіжною системи «E-pay», рахунки якої у 2016 арештовувались судом, за підозрою у співпраці з бойовиками ЛДНР.

Тагієв Расім Сурхай Огли є громадянином Азербайджану та окрім контролю «Даймонд Пей»  вважається, відповідними органами, співвласником мережі обмінних пунктів «Вап-Капітал».

В партнерах Тагієва по «обмінникам» є ще один відомий «бізнесмен» —  Євген Пуля.

Цікаво, що у 2017 Тагієва Расіма Сурхай Огли затримувала СБУ на дачі хабаря у $35 000 начальнику департаменту платіжних систем НБУ Сергію Шацькому.

Теж була гучна історія.

Гравці на гральному ринку підтверджують мені, що основним власником «Даймонд Пей» є саме Максим Сігалов та додають, що в Росії у Сігалова є рідний брат Ігор Сігалов, який володіє там онлайн-казино inbet.

Джерела в НБУ також повідомляють, що на момент прийняття рішення про позбавлення «Даймонд Пей» ліцензії, вони мали факти фінансового зв’язку платіжної системи з Сігаловим та Росією.

Чекаємо, як на факт прямого фінансування одного зі своїх членів відреагує КРАІЛ.

Тим більше, що позиція НБУ по зв’язкам «Даймонд Пей» з Росією чітка.

Пане Рудий, вважаю, що Вам треба брати приклад з НБУ та приймати рішення, як по Яхнію, так і по Pin-UP.

Будьте в тренді боротьби проти всього російського.

Автор: Євген Плінський

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus