Трагедія на Миколаївщині: маленький Гнат, який мав піти до школи у вересні, загинув у ДТП, а водій зник з місця події

Трагедія на Миколаївщині: маленький Гнат, який мав піти до школи у вересні, загинув у ДТП, а водій зник з місця події
Трагедія на Миколаївщині: маленький Гнат, який мав піти до школи у вересні, загинув у ДТП, а водій зник з місця події

У Миколаївській області водій мікроавтобуса на швидкості збив 6-річну дитину, яка їхала велосипедом по узбіччю, і втік з місця аварії. Його знайшли лише наступного дня у знайомих. Хлопчика у стані клінічної смерті доправили до лікарні, але лікарі нічим не могли допомогти – травми були несумісними із життям.

Водій на швидкості в’їхав у поворот

Трагедія сталася у селі Лупарево Галицинівської сільської громади Миколаївської області. 6-річний Гнат Солоп із дітьми грав на вулиці біля перехрестя.

"Їх там було чоловік шість. Гнат сів на велосипед і поїхав по узбіччю дороги. Я завжди його вчила, що якщо почуєш машину, то повертай праворуч з узбіччя. Але, мабуть, тут йому не було куди звернути, праворуч було каміння. Неподалік від нього ззаду їхала і старша сестра. Вона побачила, як ця машина промчала повз і різко завернула на повороті. Сестра кинула велосипед і побігла до Гната, але не встигла. Що сталося, я не знаю, але водій збив Гната. А потім помчав. У нього тут у селі живуть сестри та колишня дружина, очевидці розповідали, як ця машина мчала сусідніми вулицями", – розповідає мама загиблого хлопчика Вікторія Солоп.

У вересні маленький Гнат мав піти до школи: подробиці смертельної ДТП на Миколаївщині, у якій водій втік з місця трагедії qhiddrixkiqutroz

Одна з дівчаток прибігла до будинку та повідомила, що Гната збила машина. Вікторія з мамою кинулися надвір. Жінка згадує, що побачила сина на землі. Вона повернула його, голову було розбито, обличчя в крові.

Вікторія взяла його на руки та віднесла до будинку. За п’ять хвилин знайшли машину і вирішили везти дитину назустріч швидкій допомозі. Коли зустрілися зі швидкою дорогою, то хлопчик був у стані клінічної смерті. Проте лікарі все одно проводили реанімаційні дії. Але врятувати Гната так і не змогли, його травми виявилися несумісними із життям.

Взяли під варту без права застави

42-річного водія поліція знайшла наступного дня, він переховувався у знайомих. Знайти винуватця смертельної аварії вдалося за допомогою відеокамер. У селі кажуть, що чоловік, коли дізнався, що дитина померла, хотів втекти, але не встиг.

У вересні маленький Гнат мав піти до школи: подробиці смертельної ДТП на Миколаївщині, у якій водій втік з місця трагедії

"У поліції сказали, що начебто він був тверезий. Проте втік з місця аварії і покинув дитину, не надав допомоги. Його зараз взяли під варту на 60 днів без права внесення застави. Першого дня дзвонила його дружина, пропонувала гроші, але я відмовилася. Сказала, що єдине, про що прошу, – не заважайте слідству. Але вони все одно найняли для нього адвоката", – каже мати Гната.

Проти водія відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 КК України – залишення у небезпеці. А також за ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого.

Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.

У вересні маленький Гнат мав піти до школи: подробиці смертельної ДТП на Миколаївщині, у якій водій втік з місця трагедії

1 вересня 6-річний Гнат мав піти до 1-го класу. Мама каже, що хлопчик уже вмів читати, рахувати, навіть писав.

"Він ходив на підготовчі курси, познайомився зі своєю вчителькою, однокласниками. Ще він любив купатися. Ми ходили в басейн, на річку. Він усе любив, він любив жити", – зітхає мама.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus