Через урізаний бюджет дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії, - ЗМІ

Через урізаний бюджет дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії, - ЗМІ
Через урізаний бюджет дипломатична служба ЄС запроваджує заходи економії, - ЗМІ

Дипломатам Європейського Союзу сказали відмовитися від запланованих поїздок, скасувати вечірки та відкласти роботу із посилення безпеки їхніх резиденцій через перевиконання бюджету Європейської служби зовнішніх справ – зовнішньополітичного відомства ЄС.

Про це стало відомо Financial Times.

За словами п’ятьох співрозмовників FT, Європейська служба зовнішніх справ ЄС змушена скоротити 43 мільйони євро витрат, або майже 5% запланованого бюджету, через цьогорічне перевищення бюджету.

Згідно з правилами поточного семирічного бюджету ЄС, усі його відомства повинні утримувати щорічне зростання витрат, не пов’язаних із виплатою заробітної плати, в межах 2%. Перевитрати зовнішньополітичної служби Євросоюзу в абсолютному вираженні виявились найбільшими.

Наразі у службі шукають кроки, які дозволять закрити дефіцит бюджету. Представник відомства заявив, що там скоротили "всі можливі витрати" і вдвічі зменшили бюджети 145 закордонних представництв, "незважаючи на руйнівний вплив на нашу глобальну діяльність".

Читайте по темі: Німеччина запроваджує тимчасовий контроль на всіх 9 кордонах

Співрозмовники FT кажуть, що скорочення вже призвели до скасування деяких заходів – зокрема щорічного прийняття в Генасамблеї ООН.

Дипломати ЄС вказують і на проблеми через скорочення бюджету. Близько 50 з 145 дипломатичних місій мають критичні проблеми з безпекою, але грошей на оновлення замків, заґратованих вікон чи встановлення камер немає.

А деякі резиденції послів Євросоюзу непридатні для проживання, тож посли за власний кошт орендують житло.

Як зазначає FT, генеральний секретар Європейської служби зовнішніх справ Стефано Санніно ще в березні попередив, що відомство "вкрай недофінансоване" і його бюджет у понад 880 мільйонів євро на рік не відповідає рівню інфляції.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus