Міноборони запустило платформу для постачальників майна для ЗСУ

Міноборони запустило платформу для постачальників майна для ЗСУ
Міноборони запустило платформу для постачальників майна для ЗСУ

Міністерство оборони України запустило платформу "ПартнерMOD", розроблену для полегшення співпраці з виробниками та постачальниками тилового майна для Збройних Сил України.

Платформа має стати ключовим інструментом для розширення кола постачальників, залучення нових учасників ринку та забезпечення прозорості в процесі підготовки та участі в тендерах закупівельної агенції "Державний оператор тилу".

На цьому сайті постачальники можуть подавати заяви на проведення перевірки зразка речового майна для отримання акту відповідності, на передання зразка-еталону чи проведення дослідних випробувань виробу, на надання роз’яснень.

Усі заявки, подані через портал, вважаються офіційно прийнятими.

"Тут є всі технічні описи, вони актуалізовані. Якщо ви бачите на сайті технічний опис, умовно, на тент універсальний – це останній технічний опис, згідно з яким ви можете розробити свій зразок і подати його", – сказала на презентації заступниця директора Департаменту політики закупівель Наталія Куровська.

Читайте по темі: Результати будуть скоро, ми не збираємося їх приховувати: Сирський про катастрофу F-16

Своєю чергою заступник міністра оборони Дмитро Кліменков заявив, що Міністерство оборони України очікує, що після запуску платформи "ПартнерMOD" конкуренція збільшиться на 20%.

"Підвищення конкуренції більш ніж на 20% ми очікуємо після запуску цього сайту. А також, звісно, підвищення якості. Тому що що більшою буде конкуренція, то більшим буде вибір. Щоб не було, що на той чи інший товар – постійні виробники. Ми потребуємо розвитку бізнесу, розвитку економіки", – сказав Кліменков на брифінгу.

Він пояснив, що сайт названо "ПартнерMOD" "не просто так", оскільки мета відомства – розширити список усіх наявних в Україні постачальників і виробників і показати, які кроки може зробити постачальник для того, щоб стати партнером Міноборони й постачати свій товар за конкретними правилами та вимогами до ЗСУ.

"Щоб постачальник, виробник знав, як йому працювати з Міноборони, як подавати заявки, як виходити на торги, які документи мати. Тобто ми хочемо отримувати зворотний зв’язок, мати комунікацію з постачальниками/виробниками", – зауважив Кліменков.

Він наголосив, що основна мета заходу – "показати важливі речі в плані цифровізації, які впроваджує Міноборони для того, щоб усі закупівлі, які здійснюються, були не лише ефективними, а й прозорими, зрозумілими для суспільства, ЗСУ – головного замовника, і всієї громадськості".

Кліменков зазначив, що корупційні ризики в такий спосіб знижуються за рахунок відсутності "ручного" управління, людського фактора.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Університет Шевченка без торгів замовив яйця по завищених цінах
Кіберфахівці ГУР атакували низку російських ресурсів, які мають відношення до війни
Ексліквідатор Одеського авторемонтного заводу Салієв отримав заочно 10 років в’язниці
Умєров підсумував отриману допомогу від партнерів після зустрічі у форматі "Рамштайн"
Як продуктова мафія знущається із ЗСУ та підриває боєздатність армії
Кіберфахівці ГУР атакували російські приватні та державні компанії, - ЗМІ
Затримали чиновників, які вимагали хабарі за нарахування соцвиплат військовим
Повідомили про підозру експосадовцю Міноборони, який завдав 1,1 млрд гривень збитків
Продукти для військових постачає фірма, пов’язана з ексчиновниками Януковича
Зміни будуть у 9 міністерствах: «кадрово постраждає Міноборони», — нардеп Олександр Федієнко

Коментарі:

comments powered by Disqus