Судові виконавці наклали новий арешт на акції компанії Жеваго

Судові виконавці наклали новий арешт на акції компанії Жеваго
Судові виконавці наклали новий арешт на акції компанії Жеваго

Судові виконавці в межах справи за клопотанням Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) наклали новий арешт на 49,3% акцій ПрАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат" (ПГЗК). 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Новий арешт - забезпечувальний захід за позовом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) про стягнення з Костянтина Жеваго як ексвласника виведеного з ринку банку "Фінанси та Кредит" ("ФіК") на 46 млрд грн.

Згідно з оновленою інформацією Ferrexpo на біржі в понеділок, Ferrexpo plc отримала постанову від Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України, яка накладає обмеження (арешт) на певні корпоративні права, щодо 49,3% акцій ПГЗК, які належать швейцарській дочірній компанії Ferrexpo AG.

Також уточнюється, що арешт забороняє передачу 49,3% акцій, що належать Ferrexpo AG, у ПГЗК, "але не впливає іншим чином на право власності Ferrexpo AG на акції, включно з її правом здійснювати право голосу або отримувати дивіденди за акціями".

Читайте по темі: Голову диспетчерської служби Чорноморського порту засудили за підкуп прикордонника

І додається, що "група може підтвердити, що у неї немає і ніколи не було наміру передавати акції, згадані вище".

Також наголошується, що, на думку групи, обмеження є частиною тривалої серії судових розглядів проти Костянтина Жеваго, що стосуються банку "Фінанси та кредит" і не пов’язані з Ferrexpo. Обмеження були введені в межах виконавчого процесу для погашення заборгованості Жеваго перед Національним банком України.

"Наразі група аналізує можливі юридичні та інші засоби правового захисту, доступні їй, і має намір захищати свої права. Якщо процес правозастосування, відповідно до якого було запроваджено обмеження, не буде перервано, це зрештою може призвести до потенційного продажу акцій, що становлять 49,3% акцій ПГЗК", - констатується в оголошенні компанії на біржі.

Зі свого боку наголошується, що цей арешт відрізняється від інших, раніше накладених на акції групи.

"На діяльність Ferrexpo це не вплинуло", - наголошує компанія.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus