Суд зобов’язав пов’язану з Гринкевичами компанію сплатити 2,8 мільйонів гривень боргу

Суд зобов’язав пов’язану з Гринкевичами компанію сплатити 2,8 мільйонів гривень боргу
Суд зобов’язав пов’язану з Гринкевичами компанію сплатити 2,8 мільйонів гривень боргу

Господарський суд Вінницької області 8 серпня задовольнив позов компанії «Фудторг ЮА» про стягнення 2,8 млн грн з пов’язаної зі скандальним львівським бізнесменом Ігорем Гринкевичем компанії «ВТ Девелопмент». Компанія фігурує у справі з постачання за завищеними цінами харчів для Міноборони.

Згідно з рішенням суду, яке опублікували 21 серпня, у 2023 році ТОВ «ВТ Девелопмент» замовило у «Фудторг ЮА» м’ясні консерви, але не оплатило їх.

Компанія «Фудторг ЮА» повідомляла, що уклала у квітні 2024 року з ТОВ «ВТ Девеломпент» договір на постачання м’ясних консервів у Житомир, але не отримала за них оплату. Відтак ТОВ «ВТ Девелопмент» заборгувало 2,8 млн грн й не реагувало на прохання повернути гроші.

У суді представник ВТ «Девелопмент» заявляв, що боргу немає і поставок не було, оскільки у видатковій накладній немає інформації про людину, яка прийняла товар від імені покупця. У «Фудторг ЮА» наголошували, що на всіх накладних є печатка «ВТ Девелопмент» й низку попередніх накладних покупець підписував та оплачуваною. Однак накладну за 14 вересня 2023 року підписали без жодних зауважень, але не оплатили.

Суддя Анатолій Тварковський задовольнив позов «Фудторг ЮА» й зобов’язав ТОВ «ВТ Девеломпмент» сплати 2,8 млн грн основного боргу, 40 тис. грн судового збору та 25 тис. грн за витрати на судову допомогу. Рішення можна оскаржити в апеляції.

Читайте по темі: Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами

Додамо, що ТОВ «ВТ Девеломпмент», яке займається посередництвом у торгівлі харчами та тютюновими виробами, заснували 2019 року. Згідно з YouControl, з лютого 2022 року компанія належала доньці Ігоря Гринкевича Ользі Швед, а з червня 2023 року – дружині Гринкевича Світлані й ТОВ «Ясницький край». Наразі керівником компанії є Володимир Бондарєв, а власником Максим Станкевич. До 2022 року «ВТ Девелопмент» було зареєстроване у Львові, але згодом перереєструвалося у Житомирі, а у 2023 році переїхало до села Гришівці на Вінниччині. ТОВ «ВТ Девелопмент» у квітні 2023 року отримало контракти від Міноборони на суму 1,7 млрд грн і постачало харчі в Одеську область. Однак вартість продуктів була значно вищою за ринкові ціни. Зокрема, сметану постачали сметану по 144 грн за кг, молоко по 45 грн за кг, а десерт вершковий «Фанні» по 150 грн за кг.

ТОВ «Фудторг ЮА» з Київщини працює з березня 2023 року й займається торгівлею фруктами та овочами. Керівником і власником компанії є Андрій Перехрест.

Нагадаємо, що львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його сина Романа підозрюють у шахрайстві, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах під час закупівлях Міноборони. Крім цього, Ігор Гринкевич намагався підкупити керівництво ДБР за 500 тис. доларів. Наразі Ігор та Роман Гринкевичі перебувають під вартою.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus