"Хезболла" може завдати удару по Ізраїлю незалежно від Ірану, - CNN

"Хезболла" може завдати удару по Ізраїлю незалежно від Ірану, - CNN
"Хезболла" може завдати удару по Ізраїлю незалежно від Ірану, - CNN

Угруповання Хезболла може завдати удару по Ізраїлю незалежно від планів Ірану, і атака може відбутися найближчими днями.

Про це пише CNN із посиланням на джерела.

"Як повідомили CNN два джерела, знайомі з розвідданими, дедалі більше здається, що"Хезболла" може завдати удару Ізраїлю незалежно від того, які можуть бути наміри в Ірану. Одне з джерел заявило, що ліванське угруповання просувається швидше, ніж Іран, у своїх планах і сподівається завдати удару Ізраїлю найближчими днями", - повідомляє телеканал.

Інше джерело підкреслило, що завдяки близькості Лівану до Ізраїлю, "Хезболла" може діяти майже без попередження, на відміну від Ірану.

За його словами, поки неясно, як Іран і "Хезболла" координують свої дії, якщо взагалі координують. Офіційні особи вважають, що їхні підходи до подальших кроків можуть не повністю збігатися.

Читайте по темі: Росія адаптує тактику авіаударів для знищення енергосистеми України, зима може стати переламною, – Politico

Можливі атаки з боку Хезболли та Ірану на Ізраїль розглядаються як відповідь на вбивства головного військового командира "Хезболли" Фуада Шукра в Лівані та політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії в Тегерані. Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність до цих подій.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus