У Вишневому замовили ремонт садочку за 43 мільйони з коштовним щебнем та піском

У Вишневому замовили ремонт садочку за 43 мільйони з коштовним щебнем та піском
У Вишневому замовили ремонт садочку за 43 мільйони з коштовним щебнем та піском

КП «Головне управління комунального господарства» Вишневої міськради Бучанського району Київської області 12 липня за результатами тендеру замовило Консорціум «Смартінфрабілд» ремонт (термомодернізацію) дитячого садочку за 42,95 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До кінця 2024 року на вул. Балукова, 3 проведуть демонтажні роботи, зроблять вхідні групи та електроживлення підйомника, зовнішнє опорядження будівлі, каналізацію, блискавкозахист, індивідуальний тепловий пункт, зовнішнє освітлення території та благоустрій території. Роботи фінансуватимуться з місцевого бюджету.

Проект без торгів замовили ТОВ «Проектна компанія «Інжгруп». Експертизу проекту видало ТОВ «Українська міжрегіональна будівельна експертиза». Договірна ціна динамічна.

У підсумковій відомості ресурсів найбільша сума 3,20 млн грн іде на протипожежні алюмінієві вікна ЕІ-30, теплого профіля 0,9 кв.м х К/Вт, звукоізоляцією 33 дБ, повітропроникністю та опору вітровому навантаженню класу А по 35 571 грн/кв. м (тут і далі ціни вказано з ПДВ). Джерело «Наших грошей» на будівельному ринку повідомило про можливість поставок таких вікон по 26 629 грн/кв. м, що на 25% дешевше. А компанія «Вікна Корса» пропонує схожі за характеристиками алюмінієві трикамерні вікна з глибиною профіля 70 мм та коефіцієнтом передачі тепла 0,63 кв.м х К/Вт зі знижкою по 14 194 грн/кв. м.

Читайте по темі: Непрозорість та хаос: Велике мелітопольське крадівництво в Запоріжжі

 eiqrkixdiurrozЩебінь фракції 40-70 мм з доставкою замовили по 1205 грн/куб. м, або 820 грн/т. Відомо, що один куб. м щебню такої фракції важить 1,47 т. Нещодавно «Київпастранс» замовляв такий щебінь з доставкою по 295 грн/т, а Виробниче управління комунального господарства Переяславської міськради по 432 грн/т, включаючи доставку в м. Переяслав. Вони замовляли в одного постачальника ТОВ «Експрес Техбуд», який продає щебінь фракції 40-70мм по 222 грн/т без доставки. На сайті постачальника вказано, що вартість доставки кількістю від 30 т складає 2,5 грн/ткм.

Відстань від складу «Експрес Техбуд» (Повітрофлотський, 100) до адреси садочку у Вишневому складає 6 км, тобто доставка буде коштувати 15 грн/т. Якщо купували б у цього постачальника, то орієнтовна ціна щебню з доставкою склала б 237 грн/т (222 +15), що в 3,5 рази дешевше ніж в кошторисі.

Пісок з доставкою врахували по 864 грн/куб. м, або 617 грн/т. Цього літа «Київпастранс» замовляв його по 300 грн/т з доставкою, а КП «Керуюча Компанія «Мій Дім – Бориспіль»» по 330 грн/т.

Інформація в базі цін «НІРІ» про ціни на щебінь та пісок в Київській області відсутня.

Середньомісячна зарплата при середньомісячній нормі тривалості робочого часу 172,33 людино-години і розряді робіт 3,8 складає 18 000 грн. За даними Пенсійного фонду, показник середньої зарплати для обчислення пенсії нижчий – 15 433 грн, а середня зарплата за вакансіями у будівництві на сайті «Work.ua» в Києві значно вища – 30 000 грн.

Конкурентом була столична ТОВ «Класика Комфорту» із пропозицією на 1% дорожче. Для участі в торгах треба було принести акт візуального огляду об’єкта за підписами виконавця та замовника.

Директором КП «Головне управління комунального господарства» є Руслан Лисенко, а уповноваженою особою з питань закупівель – Ілона Левченко. Мером Вишневого є Ілля Діков («Слуга народу»). За даними рейтингу регіонального інформаційного агентства «ITV» по статках, отриманих у 2022 році, він очолив топ мерів-багатіїв Бучанського району.

Консорціум «Смартінфрабілд» зареєстрований в Києві чотири місяці тому. Керує ним Сергій Бородін, а засновниками є «Харківагроснаб» (40%) та «Смарт Будстрой» (60%). Кінцевим бенефіціарним власником є Віктор Журавльов з м. Балаклія Харківської області.

Фірмою «Харківагроснаб» керує Сергій Лозовий. Її заснувало рівненська «Доррембуд Актив», яка належить Журавльову. У 2019 році вона була субпідрядником по ремонту доріг та вулиць Харкова у ТОВ «Паркінг +», пов’язаному з Володимиром Чумаковим з оточення Геннадія Кернеса.

Одеською «Смарт Будстрой» керує Віктор Доценко, засновниками є ТОВ «Харківський завод гальмових систем» Віктора Журавльова та Олег Янчуков. Останній також володіє ТОВ «АтлантБудПартнер», яка відновлює лікарню в Ізюмі по завищених цінах.

Читайте по темі: Ліцей у Фастові відремонтують за 42 мільйони гривень із завищеними цінами і низькими зарплатами

Нинішній підряд є першим в історії Консорціума.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Мерія Вінниці розкрила кошторис у тендері на будівництво укриття в ліцеї 41 млн гривень
На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка
Як Сергій Шапран вивів з-під санкцій активи бізнесмена з російським паспортом Ігоря Наумця
Поліцейські Київщини затримали чоловіка, який вбив знайомого
АРМА знайшло майже 400 млн грн на рахунках компаній, що підозрюються у махінаціях із держзакупівлями
В укриття дитсадка на Дарниці у Києві за 133 мільйони врахували арматуру за завищеними цінами та генератор без локалізації
Адамовський і Якубовський: скандал із закупівлею продуктів харчування для ЗСУ на 666 мільйонів та судове протистояння
Як студентка Московського державного університету купувала квартири для голови ДМС Києва та Київської області Вʼячеслава Гузя
У Харкові Поліція охорони закупила пальне по завищеним цінам
На Київщині викрили діяльність 5 підпільних гральних закладів

Коментарі:

comments powered by Disqus