Засуджений бізнесмен з Румунії міг платити сину Байдена для отримання впливу

Засуджений бізнесмен з Румунії міг платити сину Байдена для отримання впливу
Засуджений бізнесмен з Румунії міг платити сину Байдена для отримання впливу

Федеральні прокурори у справі сина президента США Гантера Байдена підозрюють, що йому платив підозрюваний у шахрайстві бізнесмен з Румунії Габріель Поповічу, намагаючись "впливати на державну політику США", коли Джо Байден був віцепрезидентом.

Про це свідчать опубліковані судові документи, повідомляє АР.

Згідно з отриманими прокуратурою даними, Гантер Байден і його бізнес-партнер "отримали компенсацію від іноземного суб’єкта, який намагався вплинути на політику США і громадську думку".

Цей "іноземний суб’єкт" у документах названий лише за ініціалами Г. П., але описані там деталі збігаються з інформацією, оприлюдненою в розслідуванні Конгресу США та повідомленнями ЗМІ про юридичну роботу Гантера Байдена в Румунії.

Схема, як свідчать документи, мала такий вигляд: Байден разом із діловим партнером погодились допомогти Поповічу оскаржити кримінальні звинувачення в шахрайстві, але угоду уклали таким чином, щоб "приховати справжній характер" роботи.

Читайте по темі: США ввели санкції проти силовиків та пропагандистів у Грузії

У результаті, стверджує прокуратура, формально платежі Поповічу здійснювалися за "послуги з управління нерухомістю в Румунії", але насправді нібито йшлось про "спроби вплинути на урядові установи США з метою перевірки румунського розслідування", що мало б вплинути на його закриття.

За словами прокурорів, діловому партнеру Гантера Байдена виплатили понад 3 мільйони доларів, які він розділив із самим Гантером і ще одним діловим партнером.

Поповічу зрештою засудили до семи років ув’язнення у 2017 році після того, як його визнали винним у шахрайстві з нерухомістю. Він заперечував будь-які правопорушення.

Прокурори США визнають, що не мають доказів безпосереднього отримання сином Байдена чи ним самим коштів від іноземного уряду "або доказів того, що відповідач отримав компенсацію за дії свого батька, які вплинули на національну чи міжнародну політику".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus