Криптогуру Орловський і його замовні статті: методи впливу на власну паству

Криптогуру Орловський і його замовні статті: методи впливу на власну паству
Криптогуру Орловський і його замовні статті: методи впливу на власну паству

Ментор-аферист намагається заховати кінці у воду.

Про це повідомляє Антикор.

« Олександр Орловський відгуки і вся правда про FFA ком’юніті », «Олександр Орловський відгуки і що відомо про конференцію FFA Crypto Rise» - статті з такими заголовками стали з’являтися невдовзі після публікації першої частини розслідування проєктів CRiME та [гучні справи] .

Автори розслідування з’ясували, що Financial Freedom Academy ( FFA-академія ), від імені якої Олександр Орловський за чималі гроші продає курси зі збагачення на криптовалютах, із великою ймовірністю є шахрайською схемою.

Очевидно, що як у «студентів» криптоментора, так і у його потенційних жертв після виходу нашої статті «Що приховує криптопройдисвіт Олександр Орловський», могло з’явитися закономірне питання: «Саша, а чи не дуриш ти нам голову?»
Олександр Орловський rtiqriezidtqant eiqeeiqrziddtroz
Олександр Орловський
«Звичайно, ні!» - Зі щирою, як у всіх пройдисвітів, усмішкою відповів Олександр Орловський і замовив ще на кілька сотень доларів розміщення «іміджевих» статей на більш-менш популярних інформаційних ресурсах.

Читайте по темі: Шахрайство на мільярд чи держзрада: правоохоронці проводять обшуки у криптоділка Прилепи та його спільників

Водночас Telegram-бот Орловського, який деякий час зберігав труну мовчання, почав фонтанувати рекламою та позитивними новинами. Ми звернули увагу на такий пост:
Олександр Орловський
Як бачите, Олександр Орловський закликає членів своєї криптосекти (і поки що до неї не приєдналися) перечитати статті про нього, розміщені в популярних інтернет-виданнях tsn.ua та focus.ua .
Олександр Орловський

Олександр Орловський
Обидві ці статті, написані піарниками Орловського, з’явилися восени минулого року, коли цього криптоментора вперше звинуватили у шахрайстві. Тоді негативні відгуки про Орловського з горем навпіл вичистили та «забетонували» інтернет позитивом.

На те, що це саме «замовлення», а не редакційні статті, вказують рубрики, під якими опубліковані опуси.
Олександр Орловський
Тобто видання, що опублікували «позитивчик», навіть не визнають, а наголошують, що інфоциган Олександр Орловський їм заплатив, і як рекламодавець особисто відповідає за сплачений потік свідомості.

Якщо ми візьмемо останні статті, які вихваляють Орловського, то тут його челядь не стала морочитися, а взяла за основу торішній «піар» (причому помилилася з назвою «оригінальної» нотатки).
Олександр Орловський
Читачеві, який убив у пошук «Олександр Орловський», пропонують скласти власну думку про людину на основі статті, опублікованої під плашком «PR», розміщеною в рубриці «прес-релізи» (тобто, знову за гроші). Дивіться:
Олександр Орловський
Будь-яка, у кого з’явилася спокуса викласти свої заощадження за курси цього ментора, має поставити низку питань. Чому успішний криптобізнесмен, яким позиціонує себе Олександр Орловський, змушений платити ЗМІ, щоб вони розповіли публіці про його «успіхи»? Якщо статтю сплачено, то наскільки вона правдива? Якщо правдива не зовсім, то навіщо Олександр Орловський сплачує за поширення «не зовсім правди»?

Зазначимо, що за даними розслідування CRiME та [гучних справ], у діяльності Financial Freedom Academy є ознаки фінансових махінацій. Гроші за навчання у Орловського збирає навіть не сам Олександр Орловський, а фізособи-підприємці, які мають ознаки «підставних».

Зокрема, ФОП Сергутіна Катерина Олегівна, на рахунок якої спільники Орловського намагалися отримати понад 40 тис. грн від автора розслідування. Ця фізособа була зареєстрована лише за місяць до того, як виставила автору рахунок.
Олександр Орловський
Автор припускає, що більшість платежів від студентів, яким Олександр Орловський пообіцяв швидке та легке збагачення, проходять через таких самих «підставних» підприємців. Можливо, щоб заплутати сліди у разі судового переслідування.

Автор приходить до висновку, що Олександр Орловський – типовий представник такого виду пройдисвітів, як «інфоцигани». Мова про шахраїв, які, представляючись успішними професіоналами, за великі гроші продають інформаційні продукти, які не мають жодної цінності. По суті, це – на заволодіння чужим майном (грошима) шляхом обману чи зловживання довірою. Тобто злочин, передбачений статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). А оскільки тут задіяний далеко не сам Олександр Орловський, то, швидше за все, ми маємо ч.5 ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та/або організованою групою. А це від п’яти до дванадцяти років «зони» із конфіскацією майна».

За різними підрахунками, таким чином Олександр Орловський міг заволодіти близько $4,5 млн.

У той же час у розслідуванні допускається, що Олександр Орловський – не кінцевий бенефіціар шахрайства у Financial Freedom Academy – за аферою можуть стояти досвідченіші пройдисвіти.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus