На Тернопільщині засудили громадянку Росії, яка поширювала ворожу пропаганду

На Тернопільщині засудили громадянку Росії, яка поширювала ворожу пропаганду
На Тернопільщині засудили громадянку Росії, яка поширювала ворожу пропаганду

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області визнав громадянку Росії винною у виправдуванні збройної агресії проти України

Про це повідомляє "Судовий репортер".

У жовтні 2021-го, перебуваючи на території РФ, жінка створили акаунт у соцмережі "Однокласники". 

Жінка - уродженка Хмельницької області

Після початку повносмасштабної війни, у березні-липні 2022 року, вона проставляла відмітки "Класс" скорботні дописи з приводу загибелі солдатів, які беруть участь у "спеціальній операції" ("Передай Свечу Памяти по российским военным…), лайкнула пост про боротьбу з "нацизмом" і "нечистю", вподобала публікацію про стихійний меморіал у Москві на площі "Донецької народної республіки" перед посольством США у звʼязку з загибеллю 10-річної дівчинки, нібито, в результаті обстрілу Донецька "українськими нацистами". Підтримані дописи потім відображалися на сторінці жінки в "Однокласниках" і таким чином поширювалися і ставали видимі іншим користувачам, які були її друзями і підписниками.

Обвинувачена народилася в Україні, у Хмельницькій області, але має громадянство РФ, пенсіонерка.

Читайте по темі: У Конотопі через російський удар кількість постраждалих зросла до 14

Повернулася в Україну громадянка РФ у 2023 році

У судовому засіданні вона визнала вину і розповіла, що з 1982 року і станом на 24 лютого 2022-го проживала в Росії. Підтвердила, що заходила в "Однокласники" з мобільного телефона і ставила "вподобайки" на пости інших людей, оскільки негативно ставиться до смерті і співчувала. Вона повернулася в Україну 23 березня 2023 року, оскільки негативно ставиться до війни. У судовому засіданні жінка щиро розкаялася та попросила вибачення у всього українського народу.

Суд врахував як обставини, що помʼякшують покарання, визнання обвинуваченою вини, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину, допомогу Збройним силам України. Обставини, які обтяжують покарання, відсутні.

У підсумку суд погодився призначити покарання нижче від найнижчої межі санкції статті, яка їй інкримінується, у виді позбавлення волі на 1 рік, без конфіскації майна.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus