Ексголова Рівненського обласного медцентру приховує майно з декларації

Ексголова Рівненського обласного медцентру приховує майно з декларації
Ексголова Рівненського обласного медцентру приховує майно з декларації

Колишній керівник Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру Федор Аврука, якого почали судити за обвинуваченням у хабарництві, приховує свої статки. 

У всіх своїх майнових деклараціях Федір Аврука вказує дружину Інну і трьох дітей: дочку Орисю та синів Іллю і Романа. Після того, як Федір Аврука звільнився із посади керівника Рівненського обласного фтизіопульмонологічного центру, він подав дві декларації. У листопаді 2023-го – декларацію «при звільненні» (там він вказав свої майно і доходи із січня по кінець жовтня 2023-го). У січні 2024-го – щорічну за 2023 рік.

У 2023-му Федір Аврука заробив на посаді директора 214 тис. гривень. Того року він отримав 54 тис. гривень пенсії. Із заощаджень за цей період – 500 тис. гривень готівки. Заробіток дружини він вказував лише раз – у 2018 році. Це 30 тис. гривень, які Інна Аврука заробила, надаючи «інші послуги у сфері страхування та пенсійного забезпечення». У 2019 році вона припинила підприємницьку діяльність. З огляду на дописи Інни Авруки у фейсбуці, вона продає ягоди та розсаду полуниці.

 eiqridruixeroz

Аврука декларував, що у нього була Toyota Land Cruiser 120 (2007), придбана у 2018 році за мінімальні 149 тис. гривень.  Федір Аврука вказав у своїй декларації квартиру у селі Красносілля Володимирецької територіальної громади, яка належить його тестю – Захарчуку Олександру Максимовичу.

Читайте по темі: Хранителька статків Таїсії Повалій: Хто така Ніна Гирявець і чому її тепер тягнуть до суду

У цій квартирі зареєстрована його дружина Інна та її син від попереднього шлюбу Роман. Ні площа квартири, ні її вартість і дата, коли її придбано, у декларації не вказані, бо тесть Авруки «не надав інформації».

До слова, в електронних деклараціях до 2020 року включно Аврука вказував, що квартира, в якій прописана його дружина і яка належить Олександру Захарчуку, розташована у Вараші.

У самого Авруки є садовий будинок з надвірними будівлями та спорудами. В електронних деклараціях – включно із 2020 роком – Аврука вказував, що цей будинок у селі Кам’яній Горі. Проте із 2021 року почав писати, що він у Рівному.

Державний реєстр речових прав на нерухоме майно підтверджує, що будинок розташований у Кам’яній Горі Рівненського району (територія колишнього Костопільського району). Цей будинок входить у садово-городницьке товариство масиву «Кам’яногірський».

Володіє цим будинком Аврука із 2012-го. Спочатку це був одноповерховий садовий будинок з мансардою та банею, площею 44 квадратні метри. Проте, згідно із Держреєстром прав на нерухоме майно, у 2017-му його добудували. Унаслідок цього його площа почала становити 70 метрів квадратних.

У своїй першій електронній декларації – кандидата на посаду директора фтизіопульмонологічного центру – Аврука вказував, що придбав цей будинок не у 2012-му, а у 2017 році за 10 тисяч 719 гривень. Стільки ж, писав, коштували 6 соток землі під будинком. За курсом того часу виходить, що будинок і ділянку Аврука придбав приблизно за 800 доларів.

Із 2020 року Федір Аврука декларував будинок батька – Сергія Авруки, у селі Красносіллі, що у Вараському районі. Коли був придбаний цей будинок, скільки він коштував та яка його площа, у декларації не вказано. У цьому будинку зареєстровані діти Федора Авруки: дочка Орися та син Ілля.

До 2022 року Федір Аврука декларував трикімнатну квартиру у Рівному площею 78 квадратів. Він володів нею із 2011 року навпіл із тестем Олександром Захарчуком. У декларації за 2023 рік цієї квартири уже немає.

Натомість у декларації «при звільненні» Аврука вказав, що отримав 818,8 тис. гривень  від Олександра Захарчука, продавши йому нерухоме майно.

Читайте по темі: Мільйонерка-мати і люксові авто: сімейні "секрети" депутата Іванісова

А в іншій декларації – щорічній за 2023 рік – Аврука вказує інше: гроші за нерухомість він начебто отримав від Камінської Яни Михайлівни. До слова, людина з таким ім’ям працює приватним нотаріусом у Рівному.

Можна було би припустити, що продане нерухоме майно – половина квартири у Рівному. Адже у декларації за 2023 рік її вже немає. Проте Держеєстр прав на нерухоме майно свідчить, що ця трикімнатна квартира – досі у співвласності Авруки.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Вілла за мільйон доларів і 17 кімнат: львівський суддя Михайло Романюк переписав на батька елітне майно
Військовим спростили отримання компенсації за піднайом житла
Мати посадовця ТЦК купила квартиру за 2 мільйони гривень
Афера «Ханбер»: литовський забудовник Дубріцкас утік з Одеси, залишивши недобудови та ошуканих інвесторів
Заступник голови Держпродспоживслужби купив квартиру під Одесою за 673 тис гривень
Суддя з Житомирщини Тарас Сташків оформив квартиру у Києві на матір-вчителя
Доцент Львівської політехніки подарувала чоловікові-проректору автомобіль за 300 тисяч гривень
Голову диспетчерської служби Чорноморського порту засудили за підкуп прикордонника
НАЗК виявило в деклараціях депутатів Кропивницької і Миргородської міськрад неправдиві відомості
Чорнові записи та незаконні схеми: Львівська митниця прикриває порушення митного контролю?

Коментарі:

comments powered by Disqus