В Італії зірвали продаж підробленої картини Леонардо да Вінчі за €1,3 мільйона

В Італії зірвали продаж підробленої картини Леонардо да Вінчі за €1,3 мільйона
В Італії зірвали продаж підробленої картини Леонардо да Вінчі за €1,3 мільйона

Іспанська поліція заарештувала чоловіка, який планував продати підроблену картину Леонардо да Вінчі в Італії за 1,3 мільйона євро.

Попри те, що чоловік мав ліцензію на експорт роботи, термін її дії закінчився.

Спробу незаконного експорту виявили французькі митники. Тоді, отримавши сповіщення в липні 2022 року, офіцери національної поліції Іспанії вирушили до французького кордону, щоб вилучити картину. Її потім відправили в Прадо  (у Мадриді) для експертного аналізу.

“У звіті експертів зроблено висновок, що робота є копією міланських портретів, написаних приблизно в кінці 15-го і на початку 16-го століття. Картину, ймовірно, написано з шахрайським умислом на початку 20 століття. Відтак, її вартість становить від 3000 до 5000 євро”, – йдеться в заяві поліції.

Речниця поліції повідомила, що у зв’язку зі цією справою в Мадриді заарештували іспанця віком 40 років.

Читайте по темі: У Києві експоліцейського засудили за втрату речових доказів на 1 млн гривень

“Ліцензія на експорт не є гарантією автентичності твору. У цьому випадку ліцензія використовувалася як засіб заяви про оригінальність картини. Коли з’ясувалося, що термін дії ліцензії закінчився, картину конфіскували та розпочали розслідування. Щойно слідство встановило, що йдеться про ймовірну контрабанду, чоловіка затримали”, – сказала вона.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus