Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що на території Республіки Молдова затримано 12 учасників організованої злочинної групи, серед яких двоє українців. У шахрайських кол-центрах працювало близько 400 найманих працівників. Вони пропонували інвестувати кошти в псевдоброкерські проєкти та обіцяли високі заробітки після здійснення невеликих вкладів.

“В рекламних оголошеннях зловмисники використовували зображення знаменитостей або офіційні логотипи великих місцевих банків. Це викликало у потенційних потерпілих довіру та дозволило ошукати велику кількість людей”, — пояснюють в Офісі генпрокурора.

Відповідно до розробленої шахрайської схеми, яка функціонувала з 2021 року, аферисти пропонували встановити потерпілим на свої телефони мобільні додатки, які дозволяли зловмисникам отримати доступ до банківських рахунків потерпілих та переводити з них гроші.

Читайте по темі: Молдовський прикордонник загинув на лінії розмежування з Придністров’ям

За такою шахрайською схемою зловмисники ошукали потерпілих на суму понад 1,2 млн євро. Згідно з молдовським кримінальним законодавством затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.