У декларації львівського митника НАЗК знайшло порушень на 10 мільйонів гривень

У декларації львівського митника НАЗК знайшло порушень на 10 мільйонів гривень
У декларації львівського митника НАЗК знайшло порушень на 10 мільйонів гривень

НАЗК провело повну перевірку декларації львівського митника Андрія Піха та виявило недостовірні відомості на майже 10 млн грн. Дружина митника не змогла обґрунтувати свої заощадження, які вказані у декларації.

Згідно з довідкою про проведення повної перевірки декларації начальника відділу митного оформлення №4 митного поста Угринів Львівської митниці Андрія Піха за 2021 рік, у митника знайшли низку порушень та неточностей. За даними НАЗК, Андрій Піх вказав недостовірні відомості про заощадження своєї дружини Діани Піх. У декларації за 2021 рік зазначено, що вона зберігає 193 тис. доларів, 128 тис. євро та 750 тис. грн готівкою – 9,9 млн грн за курсом НБУ станом на кінець 2021 року.

За даними, які отримало НАЗК у реєстрі платників податків, офіційний дохід, який отримала Діана Піх із 1998 до 2021 року становить 189,5 тис. грн, також вона не займалась підприємницькою діяльністю. Андрій Піх пояснив, що його дружина сформувала ці заощадження ще до одруження. У 2017 році вона продала майнові права на нежитлові приміщення (апартаменти) у ЖБК «Дипломат Тауер» і отримала 10,7 млн грн.

Покупець, який начебто заплатив Діані Піх 10,7 млн грн за нерухомість у «Дипломат Тауер», протягом 1998-2016 років офіційно отримав 5,9 млн грн (без врахування податків та витрат на життя), що, на думку НАЗК, свідчить про відсутність можливості купити право на нерухомість за 10,7 млн грн.

НАЗК звернулось до ЖБК «Дипломат Тауер» і представник кооперативу заявив, що Діана Піх свій пайовий внесок вносила не грошима, а будівельними матеріалами на загальну суму 7,4 млн грн. ЖБК не надав документів про зарахування матеріалів на баланс кооперативу. У 2017 році суд заборонив вчиняти будь-які дії на ділянці, де було заплановане будівництво, мерія ж закликала не купувати квартири у «Дипломат Тауер», заявляючи про незаконне будівництво. Однак це не завадило Діані Піх продати майнові права на нерухоме майно начебто за 10,7 млн грн. НАЗК посилається також на супутникові знімки земельної ділянки, які свідчать про відсутність будівельних робіт.

Читайте по темі: У керівника КП "Обрій" Гаєвого виявили незадеклароване авто за 37 тисяч доларів

Діана Піх також надавала поясненням фахівцям НАЗК, стверджуючи, що вона надала ЖБК будівельні матеріали на 7,4 млн грн. Проте вона не змогла надати підтверджуючих документів щодо джерел отримання грошей на купівлю цих матеріалів, або набуття їх у інший спосіб. У довідці НАЗК вказано, що Діана Піх не була підприємицею, або засновницею якоїсь фірми, діяльність якої була б пов’язана з будівництвом чи дозволила б їй отримати будівельні матеріали на 7,4 млн грн.

Після проведення перевірки НАЗК вважає, що у декларації Андрія Піха є ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.366-2 ККУ (внесення завідомо недостовірних відомостей до декларації), що передбачає від 68 тис. грн до 85 тис. грн штрафу, громадські роботи, обмеження чи позбавлення волі.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

НАЗК знайшло у Денісової незадекларовані статки на майже 10 млн гривень
Ексслужбовця Львівської митниці підозрюють у сприянні контрабанді на 15 млн гривень
НАЗК виявило порушення в декларації ексголови патрульної поліції Києва Юрія Зозулі
Суд оштрафував очільника Кам’янко-Бузької ОТГ за незаконно виписані родичці премії
Львівський митник вимагав до 13 тисяч доларів за незаконне переправлення чоловіків за кордон
Голова фракції «Слуга Народу» в Київоблраді Вадим Геращенко заробив мільйони на держконтрактах
"Ви воюйте, а ми будемо за ваші гроші будувати для себе": як у Львівській ОВА привласнюють бюджетні кошти
Автобус з військовими потрапив у ДТП на Львівщині
Голова Львівської ОВА виділив бюджетні мільйони на дорогу до готелю свого батька
Депутата з Харкова Віктора Суботіна викрили на недостовірному декларуванні 210 тисяч доларів

Коментарі:

comments powered by Disqus