Член НКРЕКП Олександр Формагей приховує статки та майно у декларації

Член НКРЕКП Олександр Формагей приховує статки та майно у декларації
Член НКРЕКП Олександр Формагей приховує статки та майно у декларації

Член  Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Олександр Формагей вже довгий час декларує недобудовані об’єкти на Київщині аби не зазначати їхню вартість.

Про це редакція дізналася з його декларації.

Формагей зробив дуже стрімку кар’єру. З 1995 року він навчався та проходив службу в Енергодарському міському відділі міліції, де від слідчого за два роки став заступником начальника. Потім він два роки працював у прокуратури Енергодара та Запоріжжя. До 2007 року був правником у юрфірмі «Фарго». Далі він обіймав ключові посади в «Центренерго» та ПрАТ «Укрідронерго». З 2018 року з перервою стає членом НКРЕКП.

Почнемо з того, що пан Формагей все своє майно декларує на дружину. На неї оформлена недобудована квартира з 2020 року площею у 116,59 кв. м у Києві. При цьому її вартість не вказана.

Крім того, у Глевасі в подружжя з 2020 року є садовий будинок на 40 кв. м, що не прийнятий в експлуатацію. Там також є земельна ділянка на 447 кв. м.

Читайте по темі: Ухилення від податків серед британського малого бізнесу зросло до 81%: нові шахрайські схеми

Член НКРЕКП під час війни оформив на дружину нове авто за 1,2 млн гривень
У Борисполі в родині є дві земельні ділянки по 1 тис. кв. м та житловий будинок на 83,2 кв. м. Також у подружжя є кватира в Києві на 56,7 кв. м, набута у 2020 році за 1,22 млн гривень.

Дружина посадовця Юлія Формагей працює в ПАТ «Укргідроенерго», де вона заробила 1,01 млн гривень. Сам посадовець отримав зарплатню у 3,1 млн гривень в 2023 році.

Формагей вже не вперше потрапляє у скандал з недостовірним декларуванням. У 2019-2020 роках він не декларував жодних прав власності чи користування нерухомістю в Павлограді, де, за даними Національної асоціації адвокатів України, здійснює адвокатську діяльність. При цьому з декларацій за 2018-2019 роки зникло його членство в НАБУ. До 2019 року також не декларував вартість авто дружини.

У декларації за 2020 рік кандидат вказав, що його дружина набула у власність земельну ділянку площею 447 кв. м під Києвом для колективного садівництва, не зазначивши її вартість. Також у 2020 році кандидат задекларував 380 тис. гривень, подаровані його батьком на придбання квартири, та квартиру вартістю 1,2 млн грн, подаровану дружині її батьком. Чи дозволяють доходи батьків робити такі подарунки — невідомо.

Цікаво, що раніше в посадовця було ПП «Артелекс Консалт». Зараз він та дружина вийшли зі складу засновників, але там залишився пан Олександр Дуденко. Він був членом наглядової ради ПрАТ «Нижньодністровська ГЕС».

Нагадаємо, що Формагей у 2018 році та голосував за постанову, якою було фактично перезатверджено формулу «Роттердам+» на 2019 рік. Це одне з рішень НКРЕКП, які є предметом розслідування НАБУ у так званій справі «Роттердам+» За версією НАБУ, вказана формула спричинила щонайменше 39 млрд гривень збитків. Тоді члену комісії повідомили про підозру.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Ексбанкір Денис Горбуненко через платіжну систему Dzing відмиває гроші для російських олігархів
Поплічник Фірташа ексбанкір Денис Горбуненко намагається зачистити з мережі свої зв’язки з РФ
Шахрайство на мільярд чи держзрада: правоохоронці проводять обшуки у криптоділка Прилепи та його спільників
СБУ просить покарати суддю, який міг підробити документи для виїзду в круїз Карибськими островами
Шахраї навчилися підробляти застосунок "Дії"
Шахраї придумали нову схему з поповненням рахунків мобільних операторів
Білорус Володимир Кадарія майже 15 років ховається від правосуддя
Як платіжна система Dzing може бути пов’язана з Росією, і до чого тут повірений Фірташа Горбуненко
У німецькій Саксонії розслідують шахрайство з поштовим голосуванням на виборах
Лубінець попередив про нову хвилю шахрайств зі звільненням полонених

Коментарі:

comments powered by Disqus