Гендиректора "Охматдиту" Жовніра відсторонили від виконання обов’язків

Гендиректора "Охматдиту" Жовніра відсторонили від виконання обов’язків
Гендиректора "Охматдиту" Жовніра відсторонили від виконання обов’язків

Генерального директора лікарні "Охматдит" у Києві Володимира Жовніра тимчасово відсторонили від виконання обов’язків.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про подальші рішення повідомимо додатково, в тому числі й кадрові. Моя позиція — виконувачем обов’язків має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації.

Він додав, що нині Нацполіція вивчає факти, пов’язані з відновленням лікарні “Охматдит” та діями Благодійного фонду “Охматдит — здорове дитинство”. За цим фактом відкрили кримінальні провадження, триває внутрішня перевірка МОЗ. А також НАБУ проводить аналітичну роботу.

Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства.

Читайте по темі: Слідчі СБУ встановили маршрут ракети, якою Росія вдарила по «Охматдиту»

Нагадаємо, 16 серпня генеральний директор лікарні “Охматдит” Володимир Жовнір розповів, що благодійний фонд, який отримав пожертви після російської ракетної атаки 8 липня, не буде переказувати кошти на основний рахунок лікарні.

Він публічно закликав благодійний фонд переказати всі зібрані кошти на відбудову лікарні. Тож нині «Охматдит» розглядає можливість розірвати відносини з фондом через їхні дії, які Жовнір називає «недобросовісними»

Натомість у заяві фонду на сайті йшлося про те, що всі кошти, які надіслали благодійники, залишаться на рахунках. Тож фонд готовий оплатити будь-яку нагальну потребу лікарні — медичне обладнання чи відновлення будівель, пошкоджених внаслідок російської атаки. Однак офіційні запити від лікарні не надходили.

Відомо, що загалом Благодійний фонд “Охматдит — здорове дитинство” зібрав 378 мільйонів гривень.  

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus