Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1,2 мільйона гривень застави

Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1,2 мільйона гривень застави
Екскомандир львівського «Беркута» вийшов з СІЗО під 1,2 мільйона гривень застави

Ексккомандир львівського «Беркута», 43-річний Ростислав Пацеляк, якого звинувачують у вбивствах під час Революції Гідності, вийшов з СІЗО під заставу в 1,2 млн грн.

Про це у суботу, 17 серпня, повідомила вдова Степана Хмари Роксолана, яка була присутньою на судовому засіданні Печерського райсуду Києва.

«Печерський суд 16 серпня, як то кажуть, вчергове відзначився. Сумновідома (додатково і через свою дочку-сепаратистку) суддя Константінова, вирішила знову відпустити потенційного злочинця, командира львівського "Беркута", який орудував на Майдані 18 лютого, Ростислава Пацеляка, під заставу в один мільйон. Вона ухвалила дуже хитреньке рішення: взяти його під варту, але визначити альтернативну заставу. Не могла не взяти під варту, бо ДБР днями пред’явило йому свіже обвинувачення, в якому фігурують 12 вбивств і 8 вогневих поранень. Заставу в один мільйон вніс якийсь Красулін з окупованого Донецька», – написала Роксолана Хмара.

Зазначимо, що ухвалу про запобіжниий захід задовольнила суддя Печерського райсуду Києва Крістіна Константінова. Прокурорами, які захищають потерпілих, є Денис Іванов та Олександр Супрун. Раніше, наприкінці липня, Печерський райсуд змінив Пацеляку запобіжний захід із тримання під вартою на носіння електронного браслета та 1,2 млн грн застави.

У суді Ростислав Пацеляк заявляв, що він та працівники львівського «Беркуту» не причетні до розгону Майдану. Нагадаємо, що йому інкримінують перевищення службових повноважень, перешкоджання мирним мітингам, журналістській діяльності та насильство щодо державних і громадських діячів.

Читайте по темі: Ексслужбовця Львівської митниці підозрюють у сприянні контрабанді на 15 млн гривень

Додамо, що Ростислав Пацеляк за місцем проживання зареєстрований у Новояворівську на Львівщині. Держбюро розслідувань у квітні 2024 року повідомило про завершення розслідування щодо двох екскомандирів львівського «Беркута», одним з яких є Пацеляк. Слідство вважає, що через накази підозрюваного вбили понад 10 людей, а ще понад 100 отримали поранення.

«Командир львівського «Беркуту», діючи за вказівкою керівництва столичної міліції, віддав наказ своїм підлеглим отримати патрони зі свинцевою картеччю, спорядити їх до помпових рушниць і вести невибіркову стрільбу по активістах допоки картеч не закінчиться», – повідомляюли у ДБР.

Крім цього, правоохоронці встановили, що Пацеляк має російське громадянство та є чинним військовослужбовцем запасу РФ і має спеціальне звання – лейтенант юстиції. Службу в українській міліції він почав після роботи в російській. Через це, 12 вересня 2023 року, Ростислава Пацеляка позбавили українського громадянства.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Суд оштрафував очільника Кам’янко-Бузької ОТГ за незаконно виписані родичці премії
Львівський митник вимагав до 13 тисяч доларів за незаконне переправлення чоловіків за кордон
"Ви воюйте, а ми будемо за ваші гроші будувати для себе": як у Львівській ОВА привласнюють бюджетні кошти
Автобус з військовими потрапив у ДТП на Львівщині
Голова Львівської ОВА виділив бюджетні мільйони на дорогу до готелю свого батька
Кіберполіція Львівщини знешкодила злочинну організацію наркоділків
У лікарні святого Луки у Львові виявили посилку з протитанковими мінами, - мер Садовий
Посадовці Держпродспоживслужби організували схему вимагання грошей з підприємців Львівщини
Посадовців львівської ДСНС підозрюють у переплаті 4,5 млн грн за рятувальні авто
У Львові викрили мережу магазинів на незаконному продажі електронних сигарет

Коментарі:

comments powered by Disqus