Українські воїни взяли в полон командира роти морпіхів РФ

Українські воїни взяли в полон командира роти морпіхів РФ
Українські воїни взяли в полон командира роти морпіхів РФ

Воїни 225 ОШБ продовжують активно поповнювати обмінний фонд. Цього разу вони взяли в полон командира роти однієї з бригад морської піхоти ЗС РФ.

Воїни також опублікували коротке відео з полоненим окупантом, в якому той просить обміняти його на "азовців", що боронили "Азовсталь" у Маріуполі і вже третій рік перебувають у російському полоні. Відео з ним з’явилося на Facebook-сторінці батальйону.

Українські воїни взяли в полон командира роти морпіхів РФ. Відео eiqexiqhiqthroz

Полонені російські військовослужбовці, що здалися українським воїнам на Курщині, продовжують долучатися до "акції підтримки" захисників Маріуполя, що вже третій рік перебувають у російському полоні. Нині до них приєднався командир роти однієї з бригад морської піхоти ЗС РФ Андрій Ткачов. Він попросив обміняти його на полонених "азовців".

"Я, молодший лейтенант Ткачов Андрій Андрійович, командир роти першого мотострілецького батальйону 810 бригади морської піхоти. Взято в полон 225 ЗШБ. Прошу обміняти мене на полонених "азовців" – захисників Маріуполя", – каже окупант на відео.

У батальйоні наголосили на тому, що, на відміну від полонених росіян, українці у російському полоні переживають знущання та катування.

"Бійці, які захищали Азовсталь, вже третій рік перебувають у російському полоні. Усі бачили, в якому стані повертаються захисники України. Наш новий "друг" хоче приєднатися до акції підтримки полонених героїв з Азовсталі і буде радий, якщо його обміняють", – прокоментували захисники відео з окупантом.

Читайте по темі: Політика США щодо ударів углиб Росії поки залишається без змін - Держдеп

810 бригада морської піхоти ЗС РФ, у лавах якої служить Ткачов, брала активну участь в окупації Криму в лютому-березні 2014. Саме з бази цього російського підрозділу втікав до РФ експрезидент Віктор Янукович.

Військовослужбовці бригади були задіяні у блокуванні аеродрому Бельбек, балаклавського загону Морської охорони, Південної військово-морської бази у Новоозерному,  бригада також блокувала морпіхів з 1 окремого батальйону морської піхоти у Феодосії, а заступник командира цього підрозділу вимагав у командира українських морпіхів Дмитра Делятицького здатися і перейти на сторону загарбників.

Окупанти з 810 російської бригади також ообладнали бойові позиції на в’їздах до Криму у районі Чонганру та Армянська. А наприкінці 2014 року засвітилися у боях у Приазов’ї неподалік від Маріуполя.

Вже після початку повномасштабного вторгнення РФ 810 БрМП Росії була задіяна у агресивній війні. Її особовий склад мав десантуватися між Миколаєвом і Одесою, однак під час розвідувальної висадки ці російські морпіхи зазнали великих втрат.

Також бригада брала участь в окупації Маріуполя (що додає особливого "шарму" проханню полоненого Ткачова обміняти його саме на захисників цього  міста), там навесні 2022 року було ліквідовано тодішного командира підрозділу Олексія Шарова.

Восени 2022 року бригаду було розбито під час наступу українських воїнів на Херсонщині, підрозділ втратив близько 85% особового складу, ті, кого не добили – відійшли на лівобережжя регіону. Станом на березень 2024-го вони брали участь у боях в районі Кринок. У бригаді відкрито зізнавалися, що застосовують проти українських воїнів на лівому березі хімічні гранати.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus