Прем’єр Британії доручив розробити план збільшення допомоги Україні, – The Times

Прем’єр Британії доручив розробити план збільшення допомоги Україні, – The Times
Прем’єр Британії доручив розробити план збільшення допомоги Україні, – The Times

Прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер доручив раді національної безпеки країни розробити план ширшої підтримки України.

Про це пише The Times з посиланням на співрозмовників у Міністерстві оборони Сполученого Королівства.

За інформацією джерел видання в обороні, британський прем’єр закликав розробити стратегію не лише військової допомоги Україні, але й промислової, економічної та дипломатичної.

«Якщо Путін досягне успіху в Україні, він не зупиниться на досягнутому. Однак і економічні наслідки цього величезні. Ми всі відчули витрати Великої Британії, коли він вперше вдерся в Україну», – сказав один зі співрозмовників.

The Times зауважує, що Велика Британія уже створила спеціальну групу, яка вибудовуватиме єдину британську політику щодо України. Відомо, що до неї увійшли представники Міноборони, а також закордонних справ Сполученого Королівства.

Читайте по темі: Бійці ГУР збили російський винищувач Су-30СМ з ПЗРК над Чорним морем

Зауважимо, у своєму відеозверненні 17 серпня президент Володимир Зеленський заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Лондон демонстрував справжнє лідерство в підтримці України. Однак останнім часом, за його словами, «ситуація уповільнилась». Зеленський наголосив, що Україна спробує поговорити з партнерами, щоб це виправити.

15 серпня Міністерство оборони Британії підтвердило, що українські військові можуть використовувати британську зброю на російській території для самозахисту. Утім дозвіл не стосується далекобійних ракет Storm Shadow.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus