В Індії тривають масові протести через зґвалтування та вбивство лікарки на роботі

В Індії тривають масові протести через зґвалтування та вбивство лікарки на роботі
В Індії тривають масові протести через зґвалтування та вбивство лікарки на роботі

Тисячі індійських лікарів 19 серпня відмовилися припинити протести, які спалахнули після зґвалтування та вбивства 31-річної лікарки-стажерки у медичному коледжі-лікарні в Колкаті, що в регіоні Західна Бенгалія.

Про це повідомляє Reuters.

Загальнонаціональна акція розпочалася тиждень тому. Лікарі в усій країні вийшли на протести та відмовилися приймати пацієнтів, які не потребують невідкладної допомоги. Вони вимагають безпечніших умов праці та швидкого розслідування злочину.

Активісти кажуть, що цей інцидент показав, що жінки в Індії продовжують страждати від сексуального насильства, попри жорсткіші закони, які запровадили після групового зґвалтування та вбивства 23-річної студентки в автобусі в Нью-Делі у 2012 році.

Уряд закликав лікарів повернутися до виконання обов’язків. Влада пообіцяла створити комітет, який має підготувати рішення для покращення захисту медичних працівників.

«Наше безстрокове припинення роботи та сидячий страйк триватимуть доти, доки наші вимоги не будуть виконані», — сказав один із протестувальників, молодший лікар коледжу-лікарні, де загинула лікарка.

Читайте по темі: Поліцейські Київщини затримали чоловіка, який вбив знайомого

На знак солідарності з лікарями тисячі прихильників двох найбільших футбольних клубів штату Західна Бенгалія пройшли вулицями Колкати, скандуючи «Ми хочемо справедливості».

Групи молодших лікарів у сусідньому штаті Одіша, столиці Нью-Делі та західному штаті Гуджарат також заявили про продовження протестів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus