Білорусь перекидає армію та підрозділи "Вагнера" до кордону з Україною, - МЗС

Білорусь перекидає армію та підрозділи "Вагнера" до кордону з Україною, - МЗС
Білорусь перекидає армію та підрозділи "Вагнера" до кордону з Україною, - МЗС

Міністерство закордонних справ України повідомило про концентрацію значної кількості особового складу та техніки збройних сил Білорусі біля кордону з Україною під приводом навчань, а також про присутність там колишніх "вагнерівців", і закликало уникати трагічних помилок під тиском Москви.

Про це йдеться у заяві МЗС України щодо недружніх дій Білорусі.

"За даними розвідувальних органів України, збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включаючи танки, артилерію, РСЗВ, засоби ППО та інженерну техніку, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксована присутність найманців колишньої ПВК "Вагнер".

Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкта атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, становить загрози національній безпеці України та глобальній безпеці в цілому.

Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не піддаватися на тиск Москви та не допускати трагічних помилок для своєї країни, а її збройні сили – зупинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню."

У МЗС підкреслили, що Україна ніколи не вдавалась і не має наміру вдаватись до жодних недружніх дій проти білоруського народу.

"Застерігаємо, що у разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всі необхідні заходи в рамках реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові об’єкти і шляхи постачання на території Білорусі стануть законними цілями для Збройних Сил України," – підкреслили в міністерстві.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus