Україні дуже потрібні польські літаки та збиття російських ракет - Зеленський

Україні дуже потрібні польські літаки та збиття російських ракет - Зеленський
Україні дуже потрібні польські літаки та збиття російських ракет - Зеленський

Україні дуже потрібні польські літаки МіГ та збиття Польщею російських ракет над західними областями.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

«Сьогодні трішки зменшилася увага польської сторони до нашої обороноздатності. Я маю на увазі, напевно, Польща дала те, що могла і, напевно, є деякі речі, які сьогодні залишаються в Польщі. Я піднімаю одне питання… Є конкретне питання: нам дуже потрібні ваші МіГи, ваші літаки», – сказав він.

Зеленський підкреслив, що польські винищувачі добре оснащені і з ними Україна не буде витрачати час на тренування пілотів.

«Я піднімав це питання з Анджеєм і премʼєр-міністром Туском. Ми на всіх рівнях це піднімали. Поки що немає позитивного рішення, на жаль», – поінформував Президент.

Глава держави додав, що Польща виступає важливою частиною рішення про збиття ракет над Україною, принаймні над західною її частиною і тих ракет, які йдуть курсом на Польщу.

Читайте по темі: На Київщині внаслідок падіння уламків дронів поранена жінка

«Ми багато про це говорили і треба, я так розумію, підтримка кількох країн. Польща ... вагається бути наодинці з таким рішенням. Вона хоче підтримку інших країн у НАТО. Я думаю, що це б привело і до позитивного рішення Румунії», – сказав Зеленський.

Він підсумував, що тоді Україні буде легше і вона зможе сфокусуватися на інших напрямках.

Президент додав, що допомога Польщі була дуже серйозною і варто згадувати перші дні повномасштабного вторгнення, коли він щоденно вів переговори з польським колегою Анджеєм Дудою, Польща приймала біженців та розгорнула хаб для постачання допомоги в Жешуві.

Зеленський також висловив думку, що зерновий процес фундаментально не вплине на історичну близькість між Польщею та Україною, а втрата історичної єдності через якісь непорозуміння, на його думку, матиме надвисоку вартість.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus