Італія видала Україні WASP KILLER’а Алєйніка

Італія видала Україні WASP KILLER’а Алєйніка
Італія видала Україні WASP KILLER’а Алєйніка

12 серпня 2024 року на пункті пропуску через державні кордони Республіки Польща та України вітчизняним силовикам було здійснено офіційну передачу підозрюваного в організації серійних викрадень транспортних засобів (ч.2, ч.3 ст.289 КК України) та вимагань коштів в ошуканих власників авто за їх повернення (ч.2 ст.189 КК України) - 47-річного уродженця Москви, громадянина РФ Даниїла Алєйніка, який відомий на прізвисько WASP KILLER.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційними звітами силових структур.

З них випливає: 13 серпня раніше неодноразово судимому WASP KILLER’у слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк визначив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (на термін до 21 серпня включно) з альтернативою звільнення на волю під заставу в розмірі 5 тисяч прожиткових мінімумів - 15,1 млн. грн.

Згідно матеріалам суду та доповідям правоохоронців, претензії до Алєйніка в українських правоохоронців стосуються "специфічної" діяльності створеного/адміністрованого ним у жовтні 2018 року Telegram-каналу "Wasp Killer Store". Мовляв, пропонуючи в ньому надання послуг з "безпечного повернення втрачених автомобілів" Даниїл Сергійович мав на меті "протиправне одержання матеріальних благ за рахунок пособництва у вчиненні незаконних заволодінь транспортними засобами, шляхом приховування кримінального правопорушення та заздалегідь обіцяному збуті викрадених транспортних засобів, та подальшому вимагання грошових коштів у власників транспортних засобів, якими незаконно заволоділи на території України, країн Європейського Союзу та Російської Федерації, за їх повернення".

За інформацією співрозмовників редакції, в рамках "української справи" йдеться про майже десяток задокументованих випадків злочинних звитяг WASP KILLER’а і Ко, які були скоєні протягом вересня-грудня 2021 року в різних куточках нашої держави. Спільниками Алєйніка у цих епізодах, зокрема виступали Андрій Деримарко та Олександр Ахіяров (обвинувальний акт відносно яких на початку липня почав розглядати Голосіївський райсуд Києва), а також оголошений в розшук Микита Єрофеєв.

 qhidquidkireroz

Що ж стосується самого Алейніка, то останній від 30 вересня 2022 року також перебував у розшуку. Влітку минулого року стало відомо, що WASP KILLER був затриманий на Апеннінах, а українські силовики домагаються його екстрадиції до Києва.

Перебуваючи в італійській в’язниці достойник оприлюднив листа, скерованого своїм прибічникам та фанатам. Провину в інкримінованих йому злочинах "блогер-автовикрадач" відкидав та стверджував, що ініціатором його цькування нібито виступав очільник Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України зразка 2022 року Валентин Копаєв.

Як би там не було, зрештою італійські можновладці надали згоду на видачу Алєйніка офіційному Києву.

Додамо, що інформація про передачу Даниїла Сергійовича українській владі викликала певні рефлексії в середовищі так званих "Z-блогерів". Окремі з них дозволили собі висловлювання на підтримку WASP KILLER’а, якого російска влада буцімто кинула напризволяще та "віддала в руки противнику".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus