Світла може не бути від 12 години до 7 днів: уряд розробив 3 сценарії блекауту

Світла може не бути від 12 години до 7 днів: уряд розробив 3 сценарії блекауту
Світла може не бути від 12 години до 7 днів: уряд розробив 3 сценарії блекауту

Російські окупанти іноді обстрілюють об’єкти критичної інфраструктури України. Вони хочуть залишити українців без світла, води та тепла, щоб змусити владу сісти за стіл переговорів із Росією.

Внаслідок таких атак повний блекаут у країні може повторитися. В уряді вже є кілька сценаріїв таких відключень, повідомляє Forbes .

Існує лише три таких сценарії з тривалістю блекауту від 12 годин до 7 діб.

Сценарій №1

Він має на увазі блекаут на Лівобережжі України. Таким чином, без світла можуть залишитися Чернігівська, Сумська, Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Донецька та Луганська області. Частково електропостачання може зникнути також у Херсонській, Кіровоградській, Черкаській, Київській областях та на лівому березі Києва.

Розвиток такого сценарію можливий у тому випадку, якщо російські окупанти обстрілюватимуть електростанції на Лівобережжі та транзитні підстанції, які передають електрику із заходу на схід.

Такі відключення можуть тривати від 12 до 24 годин.

Сценарій №2

Якщо Росія обстрілюватиме українські електростанції та підстанції по всій країні, то без світла залишиться вся Україна. У такому разі країна загоюватиметься від європейської енергосистеми.

У разі таких ракетних атак світла може бути від 12 до 24 годин.

Сценарій №3

Третій сценарій є найскладнішим та найтривалішим. Якщо Росія вдарить по розподільних пристроях атомних станцій та підстанціях, які з’єднують українську енергосистему з європейською, то світла по всій країні може не бути до 7 діб.

У такому разі енергетикам потрібно буде спочатку відновити зв’язок із європейською енергосистемою та маленькими ГЕС та ТЕЦ. Лише після цього з’явиться можливість поновити роботу АЕС. Повернути електрику промисловості вдасться лише після поновлення роботи АЕС.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus