В Україні змінили вимоги до форми проїзного документа

В Україні змінили вимоги до форми проїзного документа
В Україні змінили вимоги до форми проїзного документа

В Україні змінено форму квитків на автобусні маршрути, тепер квиток може бути довільної форми, але з обов’язковими атрибутами, такими як інформація про маршрут, вартість проїзду та дані про перевізника. Електронні квитки на телефоні або іншому гаджеті тепер рівноцінні надрукованим і можуть використовуватися на всіх маршрутах.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури. 

Ці зміни набудуть чинності через три місяці з дня офіційної публікації відповідного наказу, тобто 19 жовтня. Протягом цього часу перевізники зможуть підготуватися до використання оновленої форми квитка.

В Україні змінено форму квитків на автобусні маршрути eiqrriqkdiezroz

Основні зміни в квитках

Відтепер скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Головне – наявність обов’язкових елементів. Серед них:

  • інформація про маршрут;
  • вартість проїзду;
  • реєстраційний номер квитка;
  • час та дата відправлення і прибуття рейсу;
  • інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження);
  • дані про страхування.

Також, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду, квиток повинен містити термін його дії. Затверджений наказ передбачає також можливість використання електронного квитка, який може бути на телефоні чи будь-якому іншому цифровому гаджеті.

Електронний квиток є рівноцінним надрукованому. Це нововведення повністю відповідає нещодавно схваленому Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження електронних квитків на автомобільному та міському електричному транспорті", який набув чинності 28 червня.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури планує затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду таким чином, щоб вони були сумісними одна з одною. Для цього буде проведено детальний скринінг таких систем, що вже працюють у регіонах, та напрацьована оптимальна модель для використання органами місцевого самоврядування та перевізниками. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач зазначив, що мета цих змін – забезпечити зручність для пасажирів і перевізників, а також гарантії для клієнтів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus