США хочуть з нового року навчати вдвічі більше українських військових - NYT

США хочуть з нового року навчати вдвічі більше українських військових - NYT
США хочуть з нового року навчати вдвічі більше українських військових - NYT

США планують з нового року навчати вдвічі більше українських військових – по 600-800 осіб на місяць.

Про це повідомляє видання The New York Times із посиланням на джерела.

У публікації йдеться про те, що зараз Пентагон навчає приблизно по 300 українців на місяць, навчання проходить на території Німеччини і продовжиться там же.

Загалом із лютого Пентагон навчив 3 100 українських військовослужбовців, але переважно невеликими групами та для поводження з конкретними типами озброєнь. Так, за даними відомства, 610 осіб пройшли навчання, пов’язане із управлінням РСЗВ HIMARS

Нова, розширена програма передбачає навчання у великих групах, у яких відпрацьовуватимуться, наприклад, піхотні маневри за підтримки артилерії. Відбуватиметься це на американській базі Графенвер у Баварії, де є армійський навчальний полігон та розташовується штаб багатонаціональної групи з навчання української армії.

Джерела The New York Times кажуть, що нова програма багато в чому відновить американську навчальну програму, яка діяла з 2015 року на полігоні Яворів у Львівській області. Цю програму пройшли 27 тисяч українських військовослужбовців. Близько 150 американських інструкторів поспішно залишили Україну на початку лютого, незадовго до початку повномасштабного вторгнення.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus