У Великій мечеті шейха Заїда в Абу-Дабі проводитимуть екскурсії українською мовою

У Великій мечеті шейха Заїда в Абу-Дабі проводитимуть екскурсії українською мовою
У Великій мечеті шейха Заїда в Абу-Дабі проводитимуть екскурсії українською мовою

У Великій мечеті шейха Заїда в Абу-Дабі з’явиться можливість послухати екскурсію українською мовою.

Про це пише Олена Зеленська у Facebook

Як розповіла перша леді, одна з 10 найбільших мечетей планети – Велика мечеть шейха Заїда, розташована у столиці Об’єднаних Арабських Еміратів – Абу-Дабі.

Ця споруда одночасно вміщує понад 40 тисяч людей, а розстелений у ній килим офіційно найбільший у світі: має площу 5627 кв. м і вагу 47 тонн.

Згідно з ідеєю проєкту, мечеть буквально об’єднує світ, бо для неї використані матеріали і технології з різних країн, зокрема з Великої Британії, Греції, Індії, Італії, Китаю, Північної Македонії, Малайзії, Німеччини, Нової Зеландії, ОАЕ, Пакистану, Туреччини тощо, зауважила Зеленська.

Читайте по темі: Як платіжна система Dzing може бути пов’язана з Росією, і до чого тут повірений Фірташа Горбуненко

“Ця велична будівля є не лише релігійною пам’яткою, але й найпопулярнішим туристичним місцем для відвідувачів з усього світу. Тутешні екскурсії для туристів також незвичайні: їх проводять за допомогою технологій доповненої реальності через мультимедійні пристрої El-Delleel”, – зазначила дружина президента.

Вона додала, що  пишається тим, що серед 14 доступних тут мов тепер є й українська завдяки проєкту з українізації провідних пам’яток світу. Таких уже 85 у 46 країнах.

Дуже важливо, як наголосила перша леді, що “одна з провідних пам’яток ОАЕ заговорить українською та зробить порозуміння й співпрацю між нашими народами ще глибшими”.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus