У Зеленського відповіли на пропозиції Кісінджера про переговори з Росією

У Зеленського відповіли на пропозиції Кісінджера про переговори з Росією
У Зеленського відповіли на пропозиції Кісінджера про переговори з Росією

В Офісі президента відповіли на нові пропозиції колишнього держсекретаря США Генрі Кісінджера щодо переговорів із Росією.

Про це у своєму телеграм-каналі написав радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

Нагадаємо, Кісінджер запропонував розпочати консультації про мир, базуючись на тому, що долю Криму та Донбасу вирішать або переговори, або референдум. Також, на думку Кісінджера, Росії потрібна своя роль у післявоєнній системі безпеки, і не можна допустити її (Росію) розвалу.

Кісінджерові відповів Михайло Подоляк.

"Рецепт, до якого закликає екс-держсекретар, але боїться вимовити вголос, простий: утихомирити агресора шляхом принесення в жертву частини території України з отриманням гарантій про ненапад на інші держави Східної Європи", - заявив Подоляк. Він вважає, що "це стане перемогою Путіна".

На його думку, єдиний шлях до закінчення війни - це "звільнення Україною своїх територій, відкритий судовий процес над російськими військовими злочинцями та зобов’язання Росії щодо багаторічної виплати репарацій".

"На щастя, з кожним днем це все більше розуміють у західних столицях з обох боків океану: ми чуємо це від Столтенберга та Борреля, Штайнмаєра та Держсекретаря Блінкена", - заявив радник голови ВП.

В ОП відповіли на пропозиції Кісінджера про переговори з РФ qhidddiheihroz

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus