Проти мера Вишгорода, якого підозрюють у привласненні коштів, відкрито кримінальну справу

Проти мера Вишгорода, якого підозрюють у привласненні коштів, відкрито кримінальну справу
Проти мера Вишгорода, якого підозрюють у привласненні коштів, відкрито кримінальну справу

Поліція відкрила кримінальне провадження проти Вишгородського мера Олексія Момота за підозрою в неправомірному розпорядженні бюджетними коштами, у проведенні закупівель з порушеннями процедури, а також, ймовірно, роздачі гуманітарки, отриманої з-за кордону, під виглядом особистої благодійності.

Про це пише УНН .

Кримінальне провадження розпочато Вишгородським районним управлінням поліції ГУНП у Київській області.

Зокрема, поліція зацікавилася Вишгородським ТРО, а точніше тим, як він був сформований і звідки на нього прямували кошти. У березні 2022 року Момот своїм розпорядженням сформував Добровольче формування Вишгородської міської територіальної громади №1, а потім сам призначив себе командиром.

У квітні було затверджено програму підтримки цього та інших воєнізованих формувань на території громади на загальну суму понад 50 млн грн, з яких 40 млн 323 тис. грн на закупівлю матеріально-технічного забезпечення (речове майно, обладнання, паливно-мастильні матеріали, спецодяг, кошти спецзахисту, придбання спецтехніки тощо) – ці кошти беруться з оплати послуг з благоустрою населених пунктів та експлуатаційних послуг.

Ще 10 млн грн (також із коштів, передбачених на благоустрій), згідно з програмою, спрямовуються на утримання автошляхів.

Крім того, правоохоронців цікавить, куди було направлено понад 500 тонн піску та 450 бетонних блоків після того, як було розібрано блок-пости. Також, у рамках кримінального провадження планується встановити, куди поділися понад 30 тисяч літрів пального та понад 400 комплектів форми, закуплені коштом громади.

Серед питань, на які, ймовірно, доведеться відповідати міському голові, чому тільки добровольці ДФТГ, яку він очолював особисто, отримували матеріальну допомогу у розмірі 6 тисяч гривень на людину, а інші добровольчі формування були поза таким привілеєм.

Ще одне питання, яке привернуло увагу Нацполіції, – гуманітарка. Вишгород отримував її від міст-побратимів з-за кордону, проте, як скаржаться жителі, – роздача велася за незрозумілими списками, а подекуди лунала від імені Момота.

Також правоохоронців цікавить проведення закупівель – міська влада підозрюється у порушенні тендерних процедур, зокрема, і в рамках закупівель на забезпечення ТРО та встановлення блок-постів.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

"Велике будівництво" чи великий обман: як Максим Шкіль розбагатів на держзамовленнях
Спільник Януковича Дмитро Адамовський зачищає негатив про себе перед важливими тендерами для ЗСУ
НАБУ веде перемовини з СБУ щодо автономного прослуховування фігурантів справ, - Кривонос
Нацполіція розслідує, як “Київтеплоенерго” завищувало вартість та використовувало фіктивні фірми в реконструкції деаераторів
Коригування вогню на літургії, розстріл окупантами цивільних, фото могил для росіян: 57 справ щодо війни, за якими варто стежити цього тижня
Альона Дегрік vs Олександр Сосіс: інформаційна війна за фінансові потоки
Альона Дегрік-Шевцова та Ibox Bank: чи зійде цього разу все з рук одіозній схемниці?
Як російські загарбники підривають, розстрілюють, спалюють своїх же
Харківська суддя на замовлення: Через махінації з авторозподілом справ Україна могла втратити понад пів мільярда гривень
У Іспанії до суду викликали прем’єр міністра для свідчень у справі його дружини

Коментарі:

comments powered by Disqus