Спецоперація "Шеф". Злодія в законі "Лавасогли Батумського" затримали в Албанії з фальшивим українським паспортом

Спецоперація "Шеф". Злодія в законі "Лавасогли Батумського" затримали в Албанії з фальшивим українським паспортом
Спецоперація "Шеф". Злодія в законі "Лавасогли Батумського" затримали в Албанії з фальшивим українським паспортом

У понеділок, 6 лютого 2023 року, співробітники групи активного розшуку втікачів (Fugitive Active Search Team - FAST) у взаємодії з підрозділами Управління місцевої поліції Албанії (Drejtoria Vendore e Policisë - DVP) здійснили затримання в Тирані 41-річного громадянина Грузії Міндії Горадзе, який відомий в статусі так званого "злодія в законі" на прізвисько "Лавасогли Батумський".

Про це офіційно звітує поліція Республіки Албанія.

Згідно повідомленню балканських правоохоронців, короля злочинного світу "спакували" під час фінальної фази спецоперації під кодовою назвою "Шеф" ("Керівник"/"Бос"). Під час її планування, албанські силовики використовували надбання власної інформаційної розвідки, а також обмінювалися інформацією зі спецслужбами Чорногорії.

Відомо, що під час затримання в Горадзе виявили, ймовірно, підробний паспорт громадянина України. Наразі достойника поміщено за грати під тимчасовий арешт, вирішується питання щодо його екстрадиції на Батьківщину.

Раніше на сторінках Dетектив-Info повідомлялося: на території Грузії, за поданням правоохоронців якої "Лавасогли Батумський" й оголошений в міжнародний розшук, було постановлено обвинувальний вирок ще влітку 2018 року. Представника найвищої касти злочинного світу засудили до 12 років позбавлення волі за "профільною статтею", додатково йому інкримінувалося вимагання та незаконне перешкоджання журналістам. Відтоді відносно кримінального генерала встановлено "червоне сповіщення" в системі Інтерполу.

У жовтні 2018 року його затримали в турецькому місті Трабзон, після чого понад півтора року тривала екстрадиційна епопея, яка супроводжувалася акціями протесту родичів Міндії.

 eiqeeiqdeidqeroz

Зрештою, влада Туреччини постановила випустити Горадзе з депортаційного центру, однак в подальшому "злодій в законі" матеріалізувався геть не на Батьківщині. Наприкінці червня 2020 року з квитком до Києва його затримали в аеропорту Мінська співробітники Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь.

Через півроку кримінальному генералу таки вдалося потрапити до України - в ніч на 3 січня 2021 року авіарейсом сполучення "Мінськ - Одеса" "Лавасогли Батумський" прибув до Південної Пальміри з підробним паспортом, де понад дві доби перебував у транзитній зоні.

(Міндія Горадзе в транзитній зоні міжнародного аеропорту Одеси в січні 2021 року)

Місцеві ЗМІ стверджували - тут представника найвищої касти кримінального світу буцімто готувалися "гаряче зустрічати" з презентами не тільки родичі/поплічники (на кшталт племінника Звіада та дядька Анзора Горадзе), а й високопосадовці поліції. Подейкували, що один з керманичів УСР Одещини Ігор Осмоловський буцімто передав "Лавасогли Батумському" піццу всередині якої було сховано лезо. Більше того - курсувала інформація, що подальше звільнення "злодія в законі" з "транзитного полону" на волю та нездійснення його передачі до Грузії вітчизняні силовики оцінили в 100 тис. дол.

Як би там не було, на світанку 6 січня 2021 року Міндія Горадзе на борту приватного бізнес-джету T7-NES залишив Україну. За кілька годин його літак здійснив посадку в містечку Голубовці - у 15 кілометрах від столиці Республіки Чорногорія, міста Подогориця. Тоді на території балканської держави місцеві правоохоронці оперативно намагалися затримати "злодія в законі", однак останнього певні "доброзичливці" завчасно попередили про небезпеку й він зник з радарів.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Злодія в законі "Гегу Озургетського" переводять в "Білку"
Злодію "Осетріні" закидають вербування російських зеків на війну проти України
На Івано-Франківщині затримали кримінального авторитета Шалву Берішвілі
Злодія в законі "Поліка" заочно арештували у справі восьмирічної давнини щодо незаконного обігу зброї
В Тернопільській області затримали довірену особу злодія в законі "Поліка"
"Майстер" зі справи про вбивство львівського авторитета Родича отримав можливість вийти на волю під заставу
В Туреччині засудили на довічне кілера та організатора вбивства злодія в законі "Гулі"
Броньовик екс-дружини злодія в законі "Львівського" опинився у розпорядженні голови фракції "Слуги народу", - ЗМІ
Лідером запорізької банди, членам якої інкримінують крадіжки та вимагання, вбачають ймовірного ватажка силового крила ОЗУ "Ліда"
Справу банди рекетирів, яким закидають патронат прикарпатського положенця "Гуцула", скерували до суду

Коментарі:

comments powered by Disqus