"Як об стінку горох": Лавров назвав "нечесною" позицію Заходу щодо зернової угоди

"Як об стінку горох": Лавров назвав "нечесною" позицію Заходу щодо зернової угоди
"Як об стінку горох": Лавров назвав "нечесною" позицію Заходу щодо зернової угоди

Глава Міністерства закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав "нечесною" позицію країн Заходу щодо зернової угоди.

Про це він заявив на прес-конференції 9 березня після переговорів із главою МЗС Саудівської Аравії Фейсалом бен Фарханом Аль Саудом. Слова дипломата повідомляє російський телеканал "Зірка".

"Наші західні колеги - Сполучені Штати, Європейський Союз - пафосно заявляють, коли їх про це запитують, що жодні санкції не поширюються на продовольство та добрива. Але ця позиція нечесна", - висловився глава МЗС РФ.

За словами російського дипломата, насправді російським кораблям із зерном і добривами як вантаж забороняють заходити в порти країн-імпортерів. Також під санкціями можуть опинитися іноземні судна, якщо вони спробують зайти до російських портів для транспортування зерна. Крім цього, міжнародні санкції не дають можливості "Россільгоспбанку" користуватися системою SWIFT, а страхові ставки із зазначених вище причин злетіли вчетверо, поскаржився Лавров.

"Все це давно відомо, все це задокументовано. Але у нас є такий вислів: "як про стінку горох", - прокоментував глава зовнішньополітичного відомства Росії.

Він також сказав, що Москва постійно нагадує генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, що це він висунув пакет із зернової угоди.

"Якщо ми говоримо про угоду, то вона пакетна. Продовжувати можна тільки те, що вже виконується. А якщо пакет виконується наполовину, то питання про продовження набувають досить складного характеру", - додав Лавров.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus