Всі новини за 2022-10-01

395
Росія намагається передати Запорізьку АЕС у власність "Росатому", — Енергоатом
Росія намагається передати захоплену Запорізьку атомну електростанцію у власність російської енергетичної компанії Росатом.
345
Алла Пугачова виставила на продаж свій замок у селі Грязь за 1 мільярд рублів
Російська співачка Алла Пугачова вирішила продати свій знаменитий замок у селі Грязь. Ціна – 1 мільярд рублів – це понад 16 мільйонів доларів. Неясно, чи подається замок разом з антикварною обстановкою, чи співачка повезе до Ізраїлю.
475
Колишня журналістка "Першого каналу" Марина Овсяннікова втекла з-під домашнього арешту
Марина Овсяннікова, колишня співробітниця російського Першого каналу, втекла з-під домашнього арешту разом із 11-річною дочкою.
222
СБУ висунуло нові підозри організаторам псевдореферендумів
Служба безпеки продовжує документувати протиправні дії організаторів та учасників фейкового волевиявлення на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
426
Американський сенатор заявив, що санкції призвели лише до зростання доходів РФ
Американський сенатор від штату Луїзіана Білл Кессіді вважає, що парадокс введених санкцій полягає в тому, що Росія не лише не втратила, а й збільшила свої доходи через різке подорожчання нафти та газу.
358
Луганського журналіста підозрюють у співпраці з окупантами
Жителю окупованого Луганська Дмитру Кримову повідомили про підозру у роботі на окупаційному каналі.
623
Греція та Болгарія запустили новий газопровід для зниження залежності Європи від російського газу
У болгарській Софії офіційно запустили в експлуатацію новий газопровід Греція-Болгарія, покликаний знизити залежність держав Південно-Східної Європи від російського газу.
374
У Євросоюзі заявили, що завершення війни в Україні стало "практично неможливим"
Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що приєднання ДНР, ЛНР, Запорізької та Херсонської областей до Росії робить практично неможливим завершення війни в Україні.
515
"Ситуація 1в1, мобілізація на забій": росіяни бідкаються після перегляду фільму "За пивом" та порівнюють його з життям в РФ
У прокат вийшов американський фільм За пивом! (The Greatest Beer Run Ever) із Заком Ефроном у головній ролі. Росіяни побачили у картині подібність зі своїм життям та бідкаються про брехню президента та мобілізацію в РФ.
433
Машини з дітьми розстрілювали: стали відомі подробиці трагедії під Куп’янськом
Під Куп’янськом на Харківщині було виявлено колону обстріляних автомобілів із цивільними. За даними поліції Харківської області, загинуло не 20, як повідомлялося раніше, а 24 особи, зокрема 13 дітей.
222
Український прапор буде скрізь, ми повернемо свій схід, південь і Крим, – Зеленський
Президент Володимир Зеленський розповів про успіхи Збройних сил України на Донбасі, де наші воїни продовжують звільняти тимчасово окуповані РФ населені пункти. Він зазначив, що українських прапорів на Донеччині за цей тиждень стало більше, і цей процес не зупиниться.
556
X-Park і замурований Чорторий: “капітальні” ресторани, кафе та незаконні кар’єри із видобутку піску на острові Муромець
Близько 30 гектарів на острові Муромець дістались Х-Park Юрія Зозулі задарма: 102 тис. гривень на рік, ніякої оренди, а земельний податок сплачує місто, тобто – кияни зі спільного міського бюджету.
407
У Офісі Президента назвали умову, за якої можливі переговори між Україною та Росією
Врегулювання російсько-української війни дипломатичним шляхом неможливе, оскільки Росія лише висуває ультиматуми. Коли війська РФ покинуть всю територію України, включно з Кримом, тоді можливий варіант повернення за стіл переговорів.
478
Данія: витік газу із “Північного потоку – 2”, схоже, припинився
Данське енергетичне агентство повідомляє, що витік природного газу з одного із двох розірваних газопроводів у Балтійському морі, мабуть, припинився.
538
Російські енергетики підірвались на вибухівці в окупованому Маріуполі
У захопленому Маріуполі російські енергетики підірвались на вибухівці 1 жовтня. Один з них загинув, інший знаходиться у важкому стані.