Всі новини за 2024-04-15

544
Коваленко оцінив, чи зможе іранський удар по Ізраїлю вплинути на подальшу допомогу Україні від західних партнерів
Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть – якщо американські конгресмени винесуть підтримку Єрусалиму окремим документом.
598
Ізраїль атакував бази "Хезболли" в Лівані, - ЦАХАЛ
Ізраїльська військова авіація завдала ударів по двох базах терористичної організації "Хезболла" у Лівані.
549
Глава МЗС Норвегії закликав більше допомагати Україні
Міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде визнав, що Захід не робить достатньо для допомоги Україні у війні проти російських окупантів. Зі свого боку Осло хоче допомогти Києву й докладає зусилля, щоб покращити повітряну оборону та підтримати енергетичну систему.
547
ЗМІ: Ганна Маляр задекларувала 101 тисячу гривень доходу в компанії, яка виробляє зброю та боєприпаси
У 2023 році ексзаступниця міністра оборони України Ганна Маляр отримала 101 тисячу гривень зарплати на основному місці роботи у компанії, основними кодами діяльності якої вказано, зокрема, виробництво зброї та боєприпасів та виробництво військових транспортних засобів.
413
Росія запустила Shahed із південного напрямку
В Україні ввечері 15 квітня пролунала повітряна тривога через російські дрони-камікадзе Shahed іранської розробки. Вона розпочалася з півдня країни.
363
Рафаель Гроссі назвав атаки Росії на ЗАЕС "серйозним порушенням" п’яти принципів захисту станції
Останні атаки росіян на тимчасово окуповану Запорізьку атомну електростанцію є "серйозним порушенням" п’яти принципів захисту станції.
564
Прокурор Гуцуляк оселився в котеджному містечку, де будинки коштують від 18 мільйонів гривень, - ЗМІ
Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура. Вартість будинків тут стартує з 18 мільйонів гривень.
508
На Закарпатті чоловік захопив заручницю: вимагав безкоштовну випивку
Озброєний пістолетом зловмисник увірвався до магазину міста Чоп Закарпатської області та взяв у заручниці продавчиню, щоб отримати від неї безкоштовну випивку.
577
Росія спробує посилити наступальні дії, - Зеленський
Президент розповів, що заслухав доповіді зовнішньої та військової розвідок стосовно військових планів РФ на весну та літо.
449
Для збереження культурних цінностей в Україні збудують додаткові фондосховища - Карандєєв
В Україні планують будівництво нових та модернізацію вже наявних сховищ для евакуації та збереження культурних цінностей під час війни.
377
Україна, Росія й Туреччина вели переговори про угоду щодо судноплавства в Чорному морі, - ЗМІ
Інформаційне агентство Reuters стверджує, що Україна та Росія спільно з Туреччиною два місяці вели переговори про угоду щодо безпеки судноплавства в Чорному морі, яку мали оголосити наприкінці березня.
539
На фронті загинув військовослужбовець 59-ої окремої бригади ЗСУ Павло Петриченко
Павло Петриченко загинув на війні. Про смерть відомого воїна, військовослужбовця 59-ї бригади ЗСУ, волонтера стало відомо ввечері 15 квітня.
350
У Кривому Розі усунули наслідки аварії, яка знеструмила місто
У Кривому Розі Дніпропетровської області енергетики ліквідували наслідки аварії, що виникла через негоду, заживлення споживачів триває.
621
У Південній Кореї скасували гастролі російського балету
З ініціативи МЗС України скасували гастролі російського балету в Південній Кореї.
488
Росіяни обстріляли за день три громади Сумщини
Сьогодні, 15 квітня, російських обстрілів зазнали Краснопільська, Великописарівська та Ямпільська громади Сумської області.