Кримінального авторитета "Бубу" "спакували" у справі про розбій на Вінниччині

Кримінального авторитета "Бубу" "спакували" у справі про розбій на Вінниччині
Кримінального авторитета "Бубу" "спакували" у справі про розбій на Вінниччині

До складу угруповання, членів якого за підозрою у скоєнні на території села Степанівка Гайсинського району Вінницької області зухвалого розбійного нападу (ч.4 ст.187 КК України), 8 серпня 2023 року "спакували" спецпризначенці КОРДу та працівники Управління карного розшуку і оперативних служб поліції на виїзді з міста Біла Церква, входив 38-річний кримінальний авторитет Сергій Стягов на прізвисько "Буба".

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційними звітами правоохоронців.

 qhiqquiqqtihuroz

(Сергій Стягов)

Згідно із ними, "Бубі" та його поплічникам інкримінується озброєне проникнення до адміністративної будівлі агропідприємства ТОВ "Теплик-Агро", де зловмисники зв’язали охоронця та заволоділи близько 240 тис. грн., які зберігалися у сейфі компанії. Затримати Стягова та трьох його вирогідних спільників правоохоронцям вдалося за "гарячими слідами".

Наразі відомо про обрання запобіжних заходів у вигляді безальтернативного тримання під вартою відносно "Буби" та уродженця Полтавщини Олександра Лічмана.

Зауважимо, що вчергове до фокусу уваги силовиків Стягов, що має за плечима три судимості (одна з яких - за звитяги у складі групи, до складу якої входив колишній "смотрящий" за тюрмою №1 України Альберт Хуснуллін на прізвисько "Алік") та наразі виступає як обвинувачений у трьох кримінальних справах, потрапив буквально через кілька місяців після чергового звільнення на волю.

(Архівне фото "Буби" зразка 2013 року)

З матеріалів суду випливає: виходу з СІЗО авторитета передувало ухвалення наприкінці травня поточного року рішення Печерським палацом Феміди щодо пом’якшення запобіжної міри "Бубі" в історії щодо скоєння членами його угруповання в умовах воєнного стану серії "нальотів" на підприємства Київщини та Вінниччини (ч.5 ст.185 КК України). Після проголошення цієї ухвали за Стягова було внесено 500 тис. грн. застави у рамках провадження, під час розслідування якого достойник утримувався у Лук’янівському СІЗО з початку вересня минулого року.

Аналогічним чином під заставу "Буба" звільнявся з-під варти у двох інших справах, які наразі також призначені судом до розгляду по суті. Йдеться про історію майже десяти розбійних нападів банди Стягова у період запровадження жорсткого карантину у 2020 році (тоді авторитет після трьох діб за гратами вийшов на волю під заставу у розмірі 1 млн. грн.) та "нальот" на приміщенні одного з київських офісів зразка 2021 року (тоді суд офіційно дозволив "Бубі" опинитися на волі після сплати близько 200 тис. грн. застави).

detective-info.com.ua

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus