РФ може мати на зберіганні до 9000 бронемашин – OSINT-аналітик

РФ може мати на зберіганні до 9000 бронемашин – OSINT-аналітик
РФ може мати на зберіганні до 9000 бронемашин – OSINT-аналітик

Армія країни-агресорки Росії може мати на озброєнні понад 8,9 тисяч одиниць легкої бронетехніки різних типів. Ці цифри охоплюють лише техніку, яку видно на супутникових знімках відкритих стоянок.

Водночас підрахувати бронетехніку окупантів, яка може стояти в гаражах, фактично неможливо. Про це заявив OSINT-аналітик High Marsed на своєму акаунті в соціальній мережі Х, раніше відомій, як Twitter.

Він зазначив, що проаналізував супутникові фото баз зберігання російської армії у відкритому доступі, що охоплюють різні періоди часу. Серед підрахованої техніки, як стверджує аналітик, є 3677 бойових машин піхоти.

Також автор поділився власними підрахунками бронемашин та їхньої кількості на певних військових базах. Умовний топ-3 виглядає так:

– 2544 база зберігання біля міста Козулька, Красноярський край, там може бути 916 бронемашин, у тому числі 496 БМП;

– 111 база зберігання біля міста Комсомолськ-на-Амурі – 800 бронемашин, у тому числі 778 бойових машин піхоти;

– 349 база зберігання біля селища Топчиха в Алтайському краї – 791 бронемашина, у тому числі 305 бойових машин піхоти.

Як пише Defence Express, видання The Military Balance 2023 раніше наводило приблизно такі ж цифри. Там стверджували, що станом на початок 2023 року російська армія мала на зберіганні орієнтовно 11 тисяч бронемашин усіх типів, у тому числі 4 тисячі БТР-60/70, 4 тисячі БМП-1/2, 2 тисячі МТ-ЛБ та 1 тисячу БРДМ-2.

Журналісти зазначили, що ці дані частково пояснюють, чому армія окупантів наважується на такі високі втрати, зокрема під час штурмів Авдіївки.

"Російські загарбники цілком можуть вважати, що наявного запасу бронетехніки їм може вистачити навіть на 1-2 роки бойових дій у такому темпі та масштабі, як зараз", – йдеться у матеріалі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus