Найбагатший криптомільярдер у світі втратив $12 млрд за добу

Найбагатший криптомільярдер у світі втратив $12 млрд за добу
Найбагатший криптомільярдер у світі втратив $12 млрд за добу

Засновник та генеральний директор найбільшої у світі криптобіржі Binance Чанпен Чжао за добу втратив майже 12 млрд свого капіталу. Це сталося на тлі різкого падіння обсягів торгів на його торговому майданчику.

Редакція Bloomberg оцінила статок 46-річного Чжао в $17,2 млрд, що на 41% менше, ніж напередодні, коли він володів $29,1 млрд. Куди більш помітна різниця з обсягом його гаманця на початку 2022 року, коли статки Чанпена Чжао оцінювали у $96 млрд.

Попри це, Чанпен Чжао, як і раніше, на 37% багатший, аніж на початку року, коли експерти "нарахували" у нього $12,6 млрд. Криптомагнат залишається у сотні найбагатших людей планети, займаючи 95 місце у світовому рейтингу Bloomberg Billionaires Index.

Водночас, експерти Forbes оцінили його статки ще скромніше – у $10,2 млрд. За цим показником він посідає 137 місце у списку найбагатших людей планети, що складає видання.

Різке скорочення капіталу глави Binance можна пояснити падінням обсягу торгів на майданчику. У першому кварталі 2023 року Binance збільшила свою частку на ринку до 62% від загальної кількості біржових угод із криптовалютою.

Цього компанія досягла завдяки нульовим комісіям для низки популярних торгових пар. Однак після закінчення акції у третьому кварталі частка Binance впала до 51%, про що також писав Bloomberg.

Крім того, по компанії вдарило і рішення її американського підрозділу Binance.US призупинити виведення коштів у доларах США. Представники біржі пояснили це "надзвичайно агресивною тактикою" Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) щодо криптовалютної індустрії.

У цьому сенсі може матися на увазі і позов, який SEC подала до біржі, звинувативши її у недотримання правил надання послуг, недостатньому рівні боротьби з відмиванням коштів, завищенні обсягів торгів та неналежному поводженні з клієнтськими активами.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Затримання Дурова стало «чорним лебедем» для криптовалют у США – Bloomberg
Криптовалюта Дурова Toncoin втратила $2,7 млрд капіталізації після його арешту у Франції
У Грузії затримали українця за крадіжку близько 11,5 тисяч доларів з криптоматів
Після арешту засновника Telegram Павла Дурова курс його криптовалюти впав
Скандальний блогер-мажор Слобоженко приховав мільярд гривень від податкової: в справі з’явився новий підозрюваний
Мажору-мультимільйонеру Слобоженку оголосили підозру в ухиленні від сплати податків на понад 200 мільйонів гривень
За ліфтом комунального підприємства Чернігова знайшли підпільну криптоферму
Від криптошахрайства до співпраці з ОПЗЖ: загадкова постать Юрія Мочоного
Суданське золото та криптовалюта: як Юрій Мочоний створив фінансову пастку
Криптогуру Орловський і його замовні статті: методи впливу на власну паству

Коментарі:

comments powered by Disqus