Суд арештував футбольний клуб і "Полтаваобленерго" Коломойського

Суд арештував футбольний клуб і "Полтаваобленерго" Коломойського
Суд арештував футбольний клуб і "Полтаваобленерго" Коломойського

Суд наклав арешт на корпоративні права АТ "Полтаваобленерго", в якому бенефіціарним власником є Ігор Коломойський.

Про це свідчить ухвала Київського апеляційного суду від 10 жовтня, оприлюднена у реєстрі судових рішень.

Згідно із нею, слідчий суддя Шевченківського районного суду Києва ще 6 вересня задовольнив клопотання старшого детектива Бюро економічної безпеки (БЕБ) та наклав арешт на майно, що належить по праву власності Коломойському а саме на корпоративні права:

  • АТ "Полтаваобленерго" в розмірі статутного капіталу 55 240 000 гривень (кінцевий бенефіціарний власник – непрямий вирішальний вплив);
  • ТОВ "Кінотеатр "Валентина" в розмірі частки статутного капіталу 4 000 000 гривень (кінцевий бенефіціарний власник – непрямий вирішальний вплив);
  • ТОВ "Альфа-приват, ЛТД" в розмірі частки статутного капіталу 125,25 гривень;
  • КА "ПАС ЛТД" у розмірі частки статутного капіталу 15 гривень;
  • ТОВ КА "Віст ЛТД" у розмірі частки статутного капіталу 0,1 гривня;
  • ТОВ "Бета-К, ЛТД" у розмірі частки статутного капіталу 124,5 гривень;
  • ТОВ "Протон-21" у розмірі частки статутного капіталу 11 070 000 гривень;
  • ТОВ "Старлайт" в розмірі частки статутного капіталу 1 335 007,15 гривень;
  • ТОВ "Фарлес" у розмірі частки статутного капіталу 1 335 007,15 гривень;
  • ТОВ "Солм ЛТД" в розмірі частки статутного капіталу 0,1 гривня;
  • ТОВ "ФК "Дніпро" у розмірі частки статутного капіталу 4 500 гривень;
  • ТОВ "Сєнтоза ЛТД" у розмірі частки статутного капіталу 0,1 гривня.

Зауважимо, що таким чином суд арештував 100% статутного капіталу "Полтаваобленерго", хоча частина акцій компанії належить структурам Костянтина Григоришина.

У апеляційному суді адвокат Коломойського просив скасувати арешт активів. Серед іншого, він вказував що олігарху належить лише 36,11% акцій "Полтаваобленерго". Однак Київський апеляційний суд у задоволенні клопотання відмовив, залишивши у силі рішення Шевченківського райсуду.

Як повідомлялось, 2 вересня СБУ та БЕБ повідомили Коломойському про підозру у шахрайстві та легалізації понад 500 млн грн нелегальних доходів через "ПриватБанк" у 2013-2020 роках.

Того ж дня Шевченківський районний суд Києва обрав бізнесмену Ігорю Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на два місяці в Дніпрі, з можливістю внесення застави в понад 500 млн грн. Наразі він перебуває у СІЗО.

7 вересня детективи НАБУ повідомили Коломойському та ще 5 особам про підозру у заволодінні понад 9,2 млрд грн коштів "ПриватБанку". Дії усіх підозрюваних кваліфіковані за ознаками злочинів, передбачених ст. 191, 209, 366 КК України, в залежності від ролі кожного учасника злочинної схеми.

15 вересня Коломойський отримав нову підозру від СБУ та БЕБ за трьома статтями. За версією правоохоронців, упродовж 2013-2014 років він незаконно заволодів 5,8 млрд грн. Для цього олігарх створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером, зазначили в СБУ.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus