Депутат Одеської облради отримав підозру в розкраданні 6 млн гривень

Депутат Одеської облради отримав підозру в розкраданні 6 млн гривень
Депутат Одеської облради отримав підозру в розкраданні 6 млн гривень

Депутат Одеської облради повідомив про підозру через розкрадання 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє САП.

Сьогодні, 3 листопада, за дорученням керівника САП та за участю детективів НАБУ, прокурор повідомив чинного депутата Одеської обласної ради про підозру в організації зловживання службовою особою своїм службовим становищем та службового підроблення, що завдало бюджету 6 мільйонів гривень збитків.

Подробиці розслідування

У рамках досудового розслідування встановлено, що у 2020 році депутат Одеської обласної ради організував укладання селищним головою однієї з територіальних громад Одеської області низки договорів на виконання робіт з облаштування вуличного висвітлення в обхід тендерних процедур та поза конкурентним полем з підконтрольним йому товариством.

Враховуючи, що предмет закупівлі був штучно поділений на частини, а вартість робіт за кожну частину окремо не перевищувала 1,5 млн. гривень, договори укладено без застосування електронної системи закупівель. Окрім того, це дозволило підряднику включити в договірну ціну світильники вуличного освітлення за цінами, які навмисне завищені більш як у 6 разів.

Надалі депутат облради організовував підробку актів приймання виконаних будівельних робіт, до яких було включено неправдиві відомості про понесені витрати.

Як наслідок щодо його підприємства було безпідставно перераховано 6 мільйонів гривень.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus