NYT: ХАМАС намагався вивезти поранених бойовиків до Єгипту під виглядом біженців

NYT: ХАМАС намагався вивезти поранених бойовиків до Єгипту під виглядом біженців
NYT: ХАМАС намагався вивезти поранених бойовиків до Єгипту під виглядом біженців

Терористичне угруповання ХАМАС намагалося вивезти своїх поранених бійців до Єгипту через КПП "Рафах" під виглядом біженців. Їх виявили під час перевірки списків, поданих бойовиками.

Дозвіл на виїзд із Гази терористів був неприйнятним для офіційних осіб Єгипту, США та Ізраїлю. Про це повідомило видання The New York Times.

У матеріалі зазначили, що люди з подвійним, американським або іншим іноземним громадянством, намагаючись евакуюватися, неодноразово збиралися біля воріт на південному кордоні Гази, починаючи від 7 жовтня. Але протягом тижнів КПП "Рафах" залишався закритим. Більшу частину цього часу американські чиновники говорили лише про те, що ХАМАС перешкоджає виїзду іноземних громадян, і що угруповання висуває необґрунтовані вимоги.

Йдеться про те, що бойовики неодноразово надавали Ізраїлю, США і Єгипту списки поранених палестинців, яким треба було вилетіти разом з американцями. Але перевірка показала, що третина з них були бойовиками ХАМАСу.

Видання зауважило, що перспектива виходу бойовиків ХАМАСу з Гази викликала особливе занепокоєння Єгипту, стурбованого можливістю проникнення терористів до своєї країни. За словами чиновника, який говорив із журналістами на умовах анонімності, сторони погодили список поранених палестинців, які не були членами угруповання.

Окрім того, за результатами складних переговорів ХАМАСу та Ізраїлю у Сектор Гази доставлять близько 100 вантажівок із гуманітарною допомогою.

Нагадаємо, американський телеканал CNN 4 листопада, опираючись на супутникові знімки, повідомив, що ізраїльські сухопутні війська наближаються до міста Газа, найбільшого та найбільш густонаселеного населеного пункту в палестинському анклаві. Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) стверджує, що вже оточила місто.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus