Окупанти збільшили кількість обстрілів на Донеччині

Окупанти збільшили кількість обстрілів на Донеччині
Окупанти збільшили кількість обстрілів на Донеччині

Військові Сил оборони України, які виконують бойові завдання на Донеччині, повідомили, що російські окупанти різко збільшили кількість артилерійських обстрілів на фронті. Така ситуація спостерігається останні кілька тижнів.

Про це воїни ЗСУ розповіли в інтерв’ю агентству Reuters. При цьому інтенсивність обстрілів залишається нижчою за максимальний показник, який зафіксували рік тому.

Один із трьох артилеристів, які керували гаубицею "Гіацинт", сказав, що відчув посилення після повернення з відпустки минулого місяця.

"Напевно, близько місяця тому, саме тоді ми почали відчувати це всюди", – сказав він.

Командир екіпажу Олександр зазначив, що можна тільки здогадуватися, звідки країна-агресорка Росія взяла додаткові снаряди.

Окупанти збільшили кількість обстрілів на Донеччині: у ЗСУ розповіли про ситуацію qhidquiduirxroz

"Я не знаю, звідки летять ці снаряди, але вони летять", – сказав він. При цьому військовий зазначив, що раніше повідомлялося про те, що Північна Корея з серпня поставила Росії понад мільйон снарядів.

"Якщо це правда і вони (російські окупанти. – Ред.) отримали чимало снарядів із Північної Кореї, то ми це безперечно відчуваємо", – сказав військовий.

Водночас, незважаючи на збільшення кількості снарядів та обстрілів, українські військові на фронті кажуть, що лінія фронту залишається практично без змін.

"Війна стала більш позиційною, ніж раніше, всі стоять на своїх позиціях, руху немає. Ні ми нікуди не просуваємось, ні вони", – зазначив один з українських солдатів.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus