Корупція під дощем: Максима Шкіля залучено до будівництва в Києві

Корупція під дощем: Максима Шкіля залучено до будівництва в Києві
Корупція під дощем: Максима Шкіля залучено до будівництва в Києві

Після початку повномасштабного вторгнення, коли в більшості України тривають військові дії, замовлень стало менше, тому Максим Шкіль разом з віце-прем’єром з відновлення територій України Олександром Кубраковим розпочав "втручатися" у будівництво інфраструктурних проектів міста Києва. Дивовижним чином, коли команда Зеленського бореться з корупцією у столиці, їхній віце-прем’єр Олександр Кубраков став тісно дружити з керівниками комунальних підприємств Києва і запускає компанії саме з Максимом Шкілем, який має вже засмачену репутацію.

Про це повідомляє проект "Українці".

Максим Шкіль, як комунікатор, не маючи ані будівельників, ані проектувальників, ані професійного досвіду в будівництві, просто виступає зі своєю компанією як так званий "офіс", куди приймає кошти. Потім він знаходить організації, які виконують роботу, і в 90% випадків ця робота абсолютно не має якості. Таким чином, дороги, створені компанією "Автострада", як кажуть в народі, "змиває дощем".

Влітку 2023 року Максим Шкіль тріумфально вступив на "довгобуд" Києва – Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, обіцяючи меру столиці Віталію Кличку, що спочатку він завершить будівництво мосту до 1 жовтня 2023 року, а потім до 1 листопада 2023 року. Але насправді Максим Шкіль, не розуміючи будівельних технологій, почав засипати тунелі метро, які будувались паралельно з мостом. Потім, коли зрозумів, що їх засипає, просто взяв і застосував цеглу, щоб ніхто не міг бачити, що замість мосту він почав будувати якусь сільську дорогу, розмиту звичайним дощем.

 eiqetidzrideroz

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

За отримання цього безглуздого проекту він планує отримати 1 мільярд гривень з бюджету міста, розміщуючи фальшиві з’їзди землі та щебню, а потім закатуючи тонким шаром асфальту, створюючи "відео", як їх компанія здатна будувати все.

Потім, ймовірно, цей міст чекає історія, схожа на ту, що сталася з Дегтярівським мостом. Хоча вже будівництво мосту схоже на якусь розмиту грязь. Журналісти зняли відео з будівельного майданчика, де видно, що міст практично ніхто не будує, а просто бутафорно рухається техніка, щось відкочує в землю.

Отже, ось і відео самого з’їзду з моста в болото... Основи ніякої, і після феєричного відкриття його змиватиме вода.

Правоохоронцям вже нудно розпочинати розслідування, оскільки цей 1 мільярд гривень також змиє дощ, а докази підуть в стік. А команді президента варто звернути увагу на зрадників у команді, ще під час війни!

Максим Шкіль, засновник холдингу та генеральний директор холдингу MS Capital, до якого входять п’ять великих компаній: "Бехівський гранітний кар’єр", "Перша логістична компанія", "Ауді Центр Одеса", "Прилуцька Аграрна Компанія" та "Автострада", менше як за місяць виграв тендери на ремонт доріг у Вінницькій області на загальну суму понад півмільярда гривень. Ситуація стала парадоксом: належна бізнесменові "Автострада" фактично подарувала найбільший тендер року на утримання та поточний ремонт автодоріг загальнодержавного значення у регіоні, очікувана вартість якого становить 1,4 млрд гривень, конкуренту.

Крім того, "Автострада" Шкіля – майже єдина дорожня компанія, якій під час війни вдалося єдиним платежем отримати понад мільярд гривень з бюджету. 15 листопада 2022 року Служба автомобільних доріг в Чернігівській області перерахувала на рахунок "Автостради" 1,54 млрд грн як аванс на будівництво мосту через річку Десна на автодорозі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus