Інтенсивність боїв на Авдіївському напрямку стала нижчою, — Братчук

Інтенсивність боїв на Авдіївському напрямку стала нижчою, —  Братчук
Інтенсивність боїв на Авдіївському напрямку стала нижчою, — Братчук

Українські Сили оборони перебувають у стані активної оборони практично на всіх ділянках фронту, включаючи Авдіївський напрямок. Ця стратегія передбачає проведення локальних контратак для стабілізації ситуації на фронті.

Про це сьогодні, 11 березня, в ефірі телеканалу повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Форма бойової роботи Збройних сил України практично на всіх ділянках — активна оборона, яка і передбачає використання елементів контратаки, коли вдається відбивати, зокрема й втрачені на якийсь час позиції, стабілізувати фронт, що стосується, зокрема, й Авдіївського напрямку”, — сказав він.

Братчук зазначив, що на сьогодні російські окупанти не отримали стратегічної ініціативи під час наступу на Авдіївському напрямку, на яку вони розраховували. Однак оперативна ініціатива все ще на їхньому боці.

“Знову таки, інтенсивність цих боїв, вона дійсно трохи стала нижчою. Хоча прекрасно розуміємо, що росіяни намагаються, в тому числі використовуючи ті мобілізаційні резерви, які в них накопичилися, постачати це “гарматне м’ясо” сюди, на фронт, для того, щоб не зупинятися, для того, щоб намагатися підтримувати цей ритм бойової роботи. Але сьогодні це не вдається зробити”, — наголосив спікер. 

Читайте по темі: Окупанти атакували з безпілотників передмістя Херсона, постраждали четверо людей

За його словами, артилерія знову активізувалася на українських позиціях, практично на всіх ділянках фронту, що відразу ж вплинуло на перебіг боїв.

“Вони складні, є ділянки, де, на жаль, доводиться приймати рішення і відступати. Але відступати на ті позиції, про які було відомо заздалегідь. Ворог намагається використовувати артилерію по максимуму, дефіциту снарядів у них на сьогодні немає. Але ще раз скажу, у нас артилерія теж повертається в поле, і ми бачимо, що союзники підбадьорилися в цьому плані, стали працювати більш активно, що відразу ж позначилося на загальній ситуації на фронті. Але вона залишається дуже складною”, — підсумував Сергій Братчук.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus