"Я буду говорити російською і ніхто мені цього не заборонить": скандальна блогерка пояснила свою принципову позицію

"Я буду говорити російською і ніхто мені цього не заборонить": скандальна блогерка пояснила свою принципову позицію
"Я буду говорити російською і ніхто мені цього не заборонить": скандальна блогерка пояснила свою принципову позицію

Анна Алхім тривалий час демонструє принципову позицію щодо російської мови. Через що блогерку часто критикують в мережі.

Скандальна блогерка Анна Алхім, яка принципово продовжує говорити російською мовою, пояснила, чому досі не перейшла на українську. Про свою принципову позицію щодо мови блогерка поділилася в інтерв’ю Слави Дьоміна.

"Українська мова це кльово. Я коли розмовляю українською мовою, в мене навіть змінюється тембр голосу. Але я вважаю, що кожна людина, яка живе в Україні, вона має знати українську мову. Моя дитина знає українську мову, вона розмовляє українською мовою. Це обов’язково знати українську мову, коли ти живеш в Україні. Але кожна людина має право розмовляти тією мовою, якою вона хоче. Якщо я зараз вивчу англійську мову і буду розмовляти англійською, це моє право. Якщо я хочу говорити російською мовою, я буду говорити російською і ніхто мені цього не заборонить. Знати українську мову повинен кожен, але людина повинна говорити тією мовою, якою хоче і ніхто цього не може заборонити", — сказала блогерка.

Анна Алхім відзначила, що їй в переважній більшості не подобається український продукт. Мова йде про музику та артистів. За словами Алхім, половина українських пісень повний шлак і вона просто не може це слухати.

"Є українські пісні, які мені дійсно подобаються і я їх слухаю у себе в інстаграмі, я виставляю. Вони мені щиро подобаються. Я навіть можу поплакати під них. Але половина це г*мно повне", — сказала Алхім.

Блогерка також пояснила, чому все ж вона не переходить на українську мову. За її словами, це її принципова позиція, адже до її персони і того що вона робить прикута пильна увага журналістів, які кожного разу акцентують на тому, якою мовою вона говорить. Алхім відзначила, можливо, якби за нею так не спостерігали, вона б вже давно перейшла на українську. Однак блогерка відзначила, що поки бажання переходити на державну у неї немає.

Читайте по темі: Журналістка забороненого видання "Страна.ua" Світлана Крюкова подала до суду на блогера і волонтера Ігоря Лаченкова

"Я періодично в інстаграмі можу поговорити. Але прям переходити… Я думаю російською мовою, я не можу. Люди сприймають мене, ось вона говорить так, чому ви перекладаєте відповідальність на мене. Якщо я зараз перейду на українську мову, тому що так вимагає народ, це вже буду не я. Це вже буде цікаво. Я можливо б і перейшла на українську мову і вела б інстаграм набагато частіше українською, якби не було такої уваги до мене. От дивись, я там щось скажу, зразу журналісти підхопили і намагаються мене рознести. І до цього просто така особиста увага, але ж є на що звертати увагу у нашій країні. Не тому, що Алхім послухала Басту в машині. І через те, що вони до мене так різко, можливо тому моя принципова позиція залишається так довго. Можливо давно б все змінилося. Чесно скажу, бажання перейти на українську мову у мене немає. Поговорити, вести якусь програму я можу. Мені дуже подобається. Вона красива, вона ніжна, вона така любовна мова. І якщо я десь знаходжусь в закладі і людина звертається до мене українською, я звертаюсь до неї українською також", — резюмувала Алхім.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus