Юрій та Остап Доскічі разом з Володимиром Продивусом відмивають гроші бурштинової мафії

Юрій та Остап Доскічі разом з Володимиром Продивусом відмивають гроші бурштинової мафії
Юрій та Остап Доскічі разом з Володимиром Продивусом відмивають гроші бурштинової мафії

Прізвища братів-депутатів Юрія та Остапа Доскічів засвітилися у багатьох скандалах, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, неконтрольованою забудовою Львова та несплатою податків.

Про це пише "Антикор"

Найсвіжішим із гучних скандалів, мабуть, був той факт, що Остап Доскіч засвітився на вечірці, яку влаштував прокурор Ростислав Ільницький на честь свого одруження зі співробітницею ГБР Роксоланою Москвою. Весілля швидше нагадувало бенкет під час чуми, ніж весілля. Але гуляння на цьому весіллі – цілком безневинний вчинок, навіть з огляду на те, що на це свято були запрошені люди далеко не з вулиці.

Перед вивченням особистостей братів Доскічів треба розібратися, хто з них хто. Обидва –   депутати та бізнесмени. Остап Юрійович Доскіч – депутат Львівської міської ради від партії «Європейська солідарність». Юрій Юрійович Доскіч – депутат Львівської обласної ради від партії "Слуга народу". Утім, це зовсім неважливо – про ідеологію у разі братів Доскічів якщо і йдеться, то вона зводиться до простого постулату: «у якому б човні не плисти, аби плисти». Тим більше, що на момент виборів їх називали креатурою відомих Дубневичів, а після арешту радника Офісу президента та ексспівробітника СБУ Артема Шила виявилося, що Доскічі фігурують і в його схемах.

Тож ідеологія братів Доскічів – це гроші. Гроші за будь-яку ціну. Про те, що вони є найбагатшими депутатами Львівщини з дивовижною кількістю квартир та іншої нерухомості, не писав лише ледачий. Як і про те, що обидва брати мають по кілька десятків різноманітних фірм, які приносять їм непоганий дохід. Усе це так, тільки якщо проаналізувати роботу цих фірм і порівняти їх показники з рівнем життя Юрія і Остапа Доскічів, то очевидне приховування податків.

Читайте по темі: Будівництво Національного військового меморіального кладовища

Звісно, податкової документації у нас немає. Але, якщо порівняти суму прибутку, отриманого одним з основних активів Доскічів – ТДВ «Гал-кат», із вартістю виграних тендерів, то він збігається майже до копійки. Ось фінансові результати «Гал-кат»:

29.05.2024 - Доскичи uriqzeiqqiuhant qhiquqiqetiqkroz

А ось – сума виграних тендерів:

29.05.2024 - Доскичи

Це що – фірма живе лише за рахунок тендерів? Але так не може бути, бо так просто не може бути. Хоча держава і щедро щодо братів Доскічів, але не єдиними тендерами. Утім, ця звітність – не більше ніж відображення того, що сховати неможливо.

До того ж у рамках розслідування кримінальної справи про ухилення від оподаткування у грудні 2022 року Печерським районним судом Києва на рахунках ТДВ «Гал-кат» було заарештовано 5,2 мільйона гривень, які співробітники Податкової інспекції Дніпропетровської області намагалися привласнити. За допомогою, мабуть, власників фірми «Гал-кат» - навряд чи Остап і Юрій Доскічі були не в курсі того, що через рахунки їхньої фірми проходять такі суми і потім переводяться в готівку.

Але, незважаючи на кримінальну справу та арешт рахунків, ТДВ «Гал-кат» продовжувало вигравати мільйонні тендери у держави.

29.05.2024 - Доскичи

Ще цікавішими є фінанси у ТОВ «Будресурс». Фірма – у суцільних збитках, проте активно будує у Львові ЖК Plus Development. Утім, дивне фінансове становище цього великого девелопера пояснюється просто. Це – чисте відмивання грошей, отриманих від незаконного видобутку бурштину. Тому що співвласниками ТОВ «Будресурс» є відомі Степан та Богдан Продивуси, за якими стоїть колишній нардеп-регіонал Володимир Продивус, який прославився перестрілкою зі співробітниками СБУ, які приїхали на розбирання з приводу того, хто копатиме бурштин у Рівненській області – місцеві копатели або ж копачі Продивусів.

29.05.2024 - Доскичи

Гроші, отримані від незаконного видобутку бурштину, стануть чистими після продажу квартир ЖК Plus Development. Тому і прибутки негативні - вони покриються за рахунок статутного капіталу, за рахунок якого збудують житловий комплекс. Адже за заснування фірми ніхто не вимагає показати підтвердження походження грошей, що вносяться до статутного капіталу. У міру будівництва його збільшать ще кілька разів, і у підсумку гроші стануть чистими. Усе геніальне – просто.

29.05.2024 - Доскичи

 

Те, що Остап та Юрій Доскічі явно всіма шляхами ховають свої гроші від оподаткування, підтверджує й вивчення їхніх декларацій. На перший погляд, десятки мільйонів гривень, які вони задекларували як доход, свідчать лише про те, що обидва – серйозні бізнесмени. Але, якщо порахувати та порівняти задеклароване з прибутком їхніх фірм, кінці з кінцями не сходяться.

Ще одна "бурштинова" компанія - ТОВ ФЛАЙ-ФПВ. УА». Заснована вона буквально тиждень тому і має намір займатися випуском космічних апаратів. Ні більше, ні менше.

29.05.2024 - Доскичи

Насправді все це сюр із «космічними військами Галичини» пояснюється так само просто – банальне відмивання бурштинових капіталів. Знову ж таки – зверніть увагу на розміри статутного капіталу та внески туди Доскіча та Продивуса.

Ще один напрямок відмивання бурштинових грошей – ТОВ «Полісся груп». У якому також присутні прізвища Доскіч та Продивус, яке також має одного працівника і також збиткове, але, що цікавіше – одним із співзасновників є АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Мерівіль"».

29.05.2024 - Доскичи

У якому, у свою чергу, бенефіціарами є Остап Доскіч та Богдан Продивус. Але куди цікавіше інше: капітал фонду «Меривіль» складає вже 135 мільйонів гривень, а прибуток за півроку діяльності – понад мільйон. При нулі працівників.

29.05.2024 - Доскичи

Все це – чиста вода відмивання грошей. І все це лежить на поверхні – те, що ви прочитали вище, це лише результат побіжного вивчення відкритих джерел. Звичайно, є можливість, що всі ці збіги пояснюються цілком безневинним способом. Але це – теоретично.

01.05.2024- Fondy

На практиці ж сувора реальність полягає в тому, що брати Доскічі спільно з представниками янтарної мафії Продивусами знайшли схему з відмиву янтарних грошей та легалізації капіталів, нажитих, у тому числі, і нелегальною розробкою бурштину на Рівненщині. Гроші ці легалізуються через будівництво, виробництво «космічних апаратів» та закриті венчурні фонди, рух та походження грошей у яких відстежити надзвичайно важко. Особливо – якщо на це немає бажання у відповідних органів. А його, схоже, таки немає.

Сторінка для друку

Читайте по темі:

Хірург зі Львова Гнат Герич отримав звання заслуженого лікаря України
Австрія почне будувати газогін за 70 мільйонів євро, щоб зменшити залежність від російського газу
АРМА розшукало активи підприємців, які не сплатили 100 мільйонів податків
Дружина очільника «Лісів України» Болоховця стала успішним підприємцем
Італія звинувачує Google в несплаті податків
Звинувачували у зневазі до ЗСУ: У Києві затримали 16-річного блогера, "наближеного" до Тищенка
Суд закрив “прострочену” справу щодо мільйонних збитків при реконструкції київського зоопарку
Вишневе заплатить 290 мільйонів гривень фірмі соратника Кличка
Колекція елітних годинників, 220 тис. євро та 5,2 млн гривень "під матрасом": Що задекларував Микола Тищенко
Ексголову Броварської РДА Майбоженка, який п’яним скоїв наїзд на чотирьох пішоходів, залишили під вартою до 26 липня

Коментарі:

comments powered by Disqus