Курченко залишиться без Одеського НПЗ: Кабмін погодив його реквізицію

Курченко залишиться без Одеського НПЗ: Кабмін погодив його реквізицію
Курченко залишиться без Одеського НПЗ: Кабмін погодив його реквізицію

Кабінет міністрів погодив пропозицію Агентства з розшуку та менеджменту активів щодо реквізиції заарештованого Одеського нафтопереробного заводу.

Про це повідомила пресслужба АРМА.

За словами заступника голови АРМА Павла Великоречаніна, примусове вилучення в інтересах держави стосуватиметься 99,5766% акцій ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" та його боргових зобов’язань перед резидентами Росії, а також 100% статутного фонду ТОВ "Енергія і газ Україна".

Номінальним власником обох підприємств є кіпрська фірма Empson Limited.

АРМА повідомило, що раніше за дорученням президента Володимира Зеленського була розроблена дорожня карта щодо подальшого розвитку та використання потужностей арештованого ПАТ "Одеський нафтопереробний завод", який належав проросійському бізнесмену.

Читайте по темі: АРМА розшукало активи підприємців, які не сплатили 100 мільйонів податків

Одеський нафтопереробний завод – один із п’яти нафтопереробних заводів України, не випускає нафтопродукти з 2014 року. 

У 1999 році Одеський НПЗ викупила російська компанія "Лукойл", а у червні 2013 року росіяни продали завод українській корпорації СЄПЕК Сергія Курченка. Після зміни влади у 2014 році та втечі Курченка в Росію завод збиралися націоналізувати.

Відновити діяльність заводу планували шляхом передання активів в управління державної нафтопереробної компанії "Укртатнафта" або в новоутворене державне підприємство окремого підпорядкування на певний період. Про це йдеться у "Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Одеської області на 2023 рік та основні напрямки розвитку на 2024-2025 роки".

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus