У Німеччині досі не знайшли 9-річну українку, яка зникла дорогою до школи тиждень тому

У Німеччині досі не знайшли 9-річну українку, яка зникла дорогою до школи тиждень тому
У Німеччині досі не знайшли 9-річну українку, яка зникла дорогою до школи тиждень тому

У німецькому місті Дебельн у федеральній землі Саксонія досі не знайшли 9-річну українку Валерію, яка зникла дорогою до школи. ЇЇ шукають уже тиждень.

Про це пишуть Bild та Frankfurter Rundschau.

Німецькі екстрені служби вже обшукали близько третини міста Дебельн, а поліція має у своєму розпорядженні понад десять терабайтів даних з камер спостереження. Крім того, для пошуків використовуються так звані суперрозпізнавачі — люди, які особливо швидко розпізнають обличчя. 

Місцевих жителів також просять шукати дівчинку у власних городах, підвалах, гаражах та сараях. Водночас правоохоронці стежать за промисловими пустирями в місті. 

Речник поліції Анджей Ридзік оцінив кількість залучених співробітників екстрених служб приблизно у 100. За його словами, вони «намагаються перевернути кожен камінь». Своєю чергою місцеві волонтери також шукають зниклу українку у вільний час.

«Ми розширюємо розслідування за межі національних кордонів і співпрацюємо з іноземними правоохоронними органами», — заявив він. Так, тепер німецька поліція співпрацює з Україною, Польщею та Чехією.

Читайте по темі: Німеччина з партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць

Ридзік зазначив, що слідчі отримали сотні підказок, додавши, що «ми все ще нічого не виключаємо». 

Зокрема, один з однокласників Валерії розповів, що нібито бачив дівчинку у шкільному автобусі в день її зникнення. А втім, у поліції кажуть, що ймовірніше за все вона не сідала у нього.

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus