Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини

Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини
Зеленський відвідав ракетну групу сил ППО Німеччини

Україна очікує на прийняття позитивного рішення щодо надання їй двох-трьох систем ППО на кшталт Patriot з боку міжнародних партнерів найближчим часом.

Про це під час відвідин 21-ї ракетної групи сил ППО ФРН спільно з федеральним міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом заявив Президент Володимир Зеленський, відповідаючи на питання, коли можна очікувати наступну систему ППО, окрім системи Patriot, яку пообіцяли надати українській державі у Німеччині, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо з партнерами - з США і з деякими іншими європейськими партнерами. Поки що не хочу говорити, з ким із Європи, бо чекаємо на підтвердження саме тих рішень, про які ви запитали. Очікуємо на позитивний результат найближчим часом щодо 2-3 систем», - заявив Зеленський.

Зеленський також подякував Німеччині та німецькому народу за допомогу, яку вони надають Україні.

«Передусім я хотів би подякувати Вам, вашій владі, а також подякувати канцлеру Шольцу за запрошення. Для мене це - велика честь бути сьогодні тут разом з моєю командою, з моєю дружиною, і подякувати Німеччині та її народу за те, що він так нас підтримує з самого початку російського вторгнення в Україну. Дякую Вам за додатковий пакет (допомоги - ред.), пане міністре, який Ви оголосили - (щодо - ред.) посилення нашої ППО, та інші дуже важливі речі, які посилять наших бійців на полі бою», - зазначив Зеленський.

Глава Української держави подякував Німеччині і за передачу системи Patriot Україні - вже третьої за рахунком, передану українцям. За його словами, цією системою німці посилили захист життя громадян України - як військових, так і цивільного населення.

«Я хотів би також подякувати за системи IRIS-T вашого національного виробництва. Вони дуже влучні, дуже якісні. І за те подякувати, що ви нас підтримували цими системами і - дуже важливий аспект - за те, що ви скоротили час щодо виробництва і тренування на цих системах, і вони швидше приходять на нашу землю. Це скорочення часу щодо тренувальної місії наших бійців є для нас дуже важливим, бо сьогодні весь цей час вимірюється життям наших людей. І те, що ви скоротили дні, іноді - тижні - повірте, ми будемо пам’ятати десятиліттями», - запевнив Зеленський.

Читайте по темі: Зеленський поговорив з новим прем’єром Британії та анонсував 100-річну угоду

Глава Української держави подякував усій німецькій команді, яка тренує українських військових.

«Усі задоволені. Мені дуже сьогодні сподобався меседж командора (Пісторіуса - ред.), який сказав: "Ми навчаємо хлопців, вони талановиті, вони до цього працювали на системах ППО радянських часів С-300 тощо, але вони дуже швидко навчаються. І - що дуже важливо - що вони мають досвід, досвід війни, і ми обмінюємося цим досвідом. Ми навчаємо один одного". Це було для мене, як Президента нашої держави, дуже приємно почути», - поінформував Зеленський.

Президент заявив, що у вівторок він спілкувався з українськими захисниками і мав честь нагородити тих хлопців, які мають бойовий досвід.

«Більшість з цих хлопців, наших бійців, їхні домівки - на ТОТ. Вони дуже сильно умотивовані, дуже сильно навчаються, тренуються, щоб швидше повернутися додому, щоб швидше повернути свій дім», - сказав Зеленський.

 

Сторінка для друку

Коментарі:

comments powered by Disqus